MSC Cruises ontvangt als eerste grote rederij het Green Marine Europe-label

MSC Cruises is de eerste grote rederij die de Green Marine Europe-certificering heeft ontvangen, een vrijwillig milieucertificeringsprogramma voor de maritieme industrie. De maatschappij behaalde de hoogst mogelijke score op acht prestatie-indicatoren die volgens de organisatoren ‘uitmuntendheid en leiderschap op milieugebied’ vertegenwoordigen.

Green Marine Europe is een samenwerkingsverband tussen het Noord-Amerikaanse milieucertificeringsprogramma Green Marine en de Surfrider Foundation, een toonaangevende ngo van de Europese Unie op het gebied van oceaan- en maritieme bescherming. MSC Cruises behaalde de hoogst mogelijke score op acht prestatie-indicatoren. De gemeten indicatoren waren aquatische invasieve soorten, vervuilende luchtemissies – zowel zwaveldioxide als fijnstof, stikstofdioxide vervuilende luchtemissies, broeikasgasemissies, olielozingen, afvalbeheer, onderwater afgestraald geluid en verantwoorde scheepsrecycling.

Kapitein Minas Myrtidis, VP Environmental Operations and Compliance van MSC Cruises nam de prijs namens de cruisemaatschappij in ontvangst tijdens een ceremonie in het Spaanse Bilbao. Kapitein Myrtidis: “We zijn enorm trots op het behalen van de hoogst mogelijke rating voor alle criteria. Het Green Marine Europe-certificaat is een bewijs van het harde werk en de inzet van alle mensen in ons bedrijf, zowel aan boord als aan wal, die zich gezamenlijk hebben ingezet om MSC Cruises te helpen haar duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. De certificering onderstreept onze sterke resultaten evenals onze inzet voor prestatieverbetering, transparantie en verantwoordelijkheid.”

MSC Cruises en haar zusterbrand en luxemerk Explora Journeys hebben toegezegd hun milieuprestaties jaarlijks te meten en hun resultaten voor te leggen aan Green Marine Europe voor een externe, geaccrediteerde verificatie. Beide rederijen hebben zich ten doel gesteld om in 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen te behalen. De emissie-intensiteit van de scheepsactiviteiten van MSC Cruises is sinds 2008 met 33,5 procent gedaald en het bedrijf heeft er vertrouwen in dat het in 2030 een reductie van 40 procent zal hebben bereikt. Het vlaggenschip van de rederij, MSC Euribia, heeft in juni 2023 ‘s werelds eerste massabalansreis met een netto nul broeikasgasemissie van Frankrijk naar Denemarken gemaakt.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws