Noorderlicht-avontuur en winterse fjorden: een uitzonderlijke belevenis met Hapag-Lloyd

De zomerse reizen naar de Noorse fjorden en de Noordkaap behoren tot de populairste cruises. Steeds meer rederijen beginnen Noorwegen ook in de winter aan te bieden. Deze ervaring is totaal anders, van het noorderlicht tot de hondensleetochten, besneeuwde landschappen en bevroren watervallen. Deze unieke ervaring mocht dan ook niet ontbreken in de expeditiecruises die Hapag-Lloyd Cruises volgend jaar aanbiedt in het raam van haar Nederlandstalige begeleide reizen. Noteer alvast 8 tot 20 maart 2024 in jouw agenda.

Unieke beleving met veel toppers

In dertien dagen vaart het expeditieschip Hanseatic nature van Tromsø naar Hamburg via de Noordkaap en de Noorse fjorden. Volgens David Van Acker, sales representative voor Hapag-Lloyd Cruises in België en Nederland is een wintercruise in Noorwegen een bijzondere ervaring met tal van toppers zoals de Noordkaap, Lapland, de winterexcursies en de fjorden op hun winterbest. “De blikvanger moet het adembenemende noorderlicht worden, een magisch schouwspel in het noorden van Europa dat je met een beetje geluk het beste kan zien vanop het dek van de Hanseatic nature. Noorwegen wacht op jou op deze dromerige sfeervolle winterroute van Tromsø naar Hamburg op een uiterst unieke manier. Ontdek de fjorden, de steden en de natuur doorheen het besneeuwde landschap waarbij het expeditieschip zich misschien een weg dient te banen door het ijs.”

De reis start in Tromsø, de ‘Gateway to the Arctic Sea’. Bij Kirkenes, helemaal in het noorden, is er de mogelijkheid tot ijsvissen, een sneeuwschoenwandeling* en is er ook het indrukwekkende Snowhotel 365* met fascinerende ijssculpturen. Hoe noordelijker de koers, hoe groter de kans op het noorderlicht. Alta is de locatie voor een ervaring met de hondensleden*, een ontspannende winterwandeling* of een bezoek aan de Sami*. Deze inheemse volkeren hebben een eigen taal, cultuur en levensstijl.

Op de wonderlijke archipel de Lofoten, bekend als expeditiegebied, wacht het idyllische Svolvaer. De kleurrijke huizen geven een pittoresk contrast met het besneeuwde eilandlandschap. Een sportieve wandeling brengt je tot een ander wonder van de natuur: de Svartisen Gletsjer. Tijdens de verdere ontdekkingen doorheen de fjorden zie je misschien nog het noorderlicht of zelfs walvissen. De Noorse inside passage brengt jou voorbij de steile rotswanden met (bevroren) watervallen in het Geirangerfjord en het Lysefjord*.

“Bijzondere cruise voor een koopje”

Davy Van Acker: “De route naar het noorderlicht is zo’n bijzondere cruise. Hapag-Lloyd Cruises biedt Noorwegen al drie jaar aan en intussen hoor ik dat steeds meer rederijen deze bestemming willen presenteren in de winter. Wij stellen een route voor richting de Noordkaap en Kirkenes. Lapland is de jongste jaren zo’n hype geworden. In het luxesegment betaal je makkelijk 2.000 tot 3.000 euro per persoon voor een verblijf van vier dagen. Op onze route kan het vanaf 6.000 euro in een dubbele bezetting voor dertien dagen reizen. Dit is dan eigenlijk een koopje. Het is ook een zeer gevarieerde route waar de klemtoon ligt op de beleving. Boven de Noordkaap gaan we tot aan het pakijs. Bovendien zitten we in de perfecte timeframe om het noorderlicht te bewonderen. Deze bestemming is alleen mogelijk met een kleine expeditieschip. Op de terugreis naar Hamburg volgen we de inside passage en bezoeken we ook diverse fjorden. We varen er in deze tijd van het jaar helemaal alleen. Dit wordt echt een heel leuke belevenis.”

Voor veel deelnemers wordt deze reis wellicht een eerste kennismaking met ijs- en sneeuwlandschappen. Ze kan een aanzet zijn voor een diepere ontdekking van de poolgebieden. In de exclusieve Nederlandstalige begeleide reizen die Hapag-Lloyd Cruises volgend jaar in samenwerking met een hele reeks reiskantoren promoot, vind je ook twee cruises naar Spitsbergen en twee expedities naar Antarctica. Voor meer info hierover verwijzen we graag door naar de deelnemende reiskantoren. Alle partners en bijkomende inlichtingen vind je op de website expeditions-expert.com.

De voorgestelde cruises omvatten het verblijf in de gekozen accommodatie en alle maaltijden. Op de vergezelde cruises en expedities reist telkens een Nederlandstalige aanspreekpersoon mee. Verder is een sessie met de officieren en/of een blik achter de schermen voorzien alsook een cocktailmoment voor de groep. Alcoholische dranken en de excursies (vermeld met een sterretje) zijn betalend en bijgevolg niet inbegrepen in de cruiseprijs.

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

 

Klik hier voor meer nieuws