Silversea opent voorverkoop voor winter 2025-2026

Silversea heeft een exclusieve voorverkoop geopend voor haar reiscollectie voor de winter 2025-2026 met meer dan 150 afvaarten en 200 bestemmingen. De reizen tussen september 2025 en april 2026 versterken het leiderschap van het merk op het gebied van bestemmingen met felbegeerde regio’s, zelden bezochte havens en negen maiden calls. Twee nieuwe Grand Voyages bieden gasten een nog diepere onderdompeling in Australië en de Stille Zuidzee. Silversea’s nieuwe reiscollectie omvat ongeveer 200 overnachtingen en 260 late vertrekken waardoor reizigers dieper aan land kunnen reizen.

“We verbreden het meest diverse en meeslepende bestemmingsaanbod op het gebied van ultraluxe cruisereizen en zijn verheugd deze exclusieve voorverkoop te openen voor de winter van 2025-2026”, aldus Barbara Muckermann, president van Silversea. “We blijven innoveren voor het plezier van onze gasten. Als aanvulling op de mogelijkheden voor verre reizen naar iconische bestemmingen met nieuwe bezoeken aan afgelegen kusten, is het gevarieerde aanbod aan ervaringen dat wordt aangeboden met onze nieuwste reiscollectie eenvoudigweg ongeëvenaard. Onze bereisde gasten zullen inspiratie, zelfverrijking en herinneringen vinden die een leven lang meegaan terwijl ze naar de uiteinden van de aarde reizen in het kenmerkende comfortniveau van Silversea.”

Grand Voyages

‘The Grand South Pacific Expedition 2025’ van 20 augustus tot 2 november 2025 is een reis van 75 dagen tussen Fremantle (Perth) en Valparaiso. Silver Cloud neemt de diverse culturen en landschappen van elf landen in enkele van de meest afgelegen en ongerepte regio’s ter wereld in zich op. Gasten begeven zich buiten de gebaande paden met een eerste bezoek aan de Indonesische Fam-eilanden in Raja Ampat. Andere hoogtepunten van de 58 bestemmingen zijn onder meer Paaseiland (Chili), Rabaul (Papoea-Nieuw-Guinea), Ambrym-eiland (Vanuatu),  Aitutaki (Cook Eilanden) en Neiafu (Tonga).

‘The Grand Australia 2025’ van 14 oktober tot 30 november 2025 is een retourreis vanuit Melbourne. Silver Nova vaart in 47 dagen rond Australië. Het schip zal 23 bestemmingen aandoen waaronder Sydney, Broome, K’gari (voorheen Fraser Island), Hobart (Tasmanië), Kangaroo Island en meer. De cruise omvat zeven overnachtingen en vier late vertrekken. Hoogtepunten zijn onder meer het levendige zeeleven van het Great Barrier Reef,  iconische steden zoals Sydney en Adelaide, een parelkwekerij in Broome, de geschiedenis en cultuur van de Aboriginal-gemeenschappen en de endemische wilde dieren van het land zoals quokka’s en Tasmaanse duivels. Reizigers genieten van unieke culinaire ervaringen, inclusief bezoeken aan wijnmakerijen via Silversea’s culinaire programma S.A.L.T.

Nieuwste schepen varen naar Australië

Silversea stuurt in de Australische zomer van 2025-2026 de nieuwste schepen ‘down under’ met 17 reizen aan boord van Silver Nova en Silver Moon. Zij bezoeken 43 van de meest verrijkende bestemmingen. Silver Nova maakt de allereerste omvaarten van het merk rond Australië, terwijl Silver Moon acht iconische 13- tot 15-daagse routes onderneemt. De meeste omvatten een overnachting in Hobart (Tasmanië). Als primeur voor Silversea zal Silver Nova de eerste bezoeken brengen aan Robe aan de Australische Limestone Coast en North Port (Marsden Point) in Nieuw-Zeeland. Andere hoogtepunten zijn de pittoreske fjorden van Milford en Doubtful Sound.

Opvallende ervaringen bieden onder meer inzicht in de geschiedenis van de visserij en walvisvangst van Eden, evenals een kans om meer te leren over de oesterteelt op de Pambula-rivier, een exclusieve nachtelijke rondleiding door het Bonorong Wildlife Sanctuary in Hobart om Tasmaanse duivels, buidelmarters, wombats, koala’s, kangoeroes en wallaby’s te zien en een gastronomische ervaring in de Waikato-regio vanuit Tauranga, met een zesgangenlunch en wijnarrangementen.

38 expeditiereizen 

Het winterprogramma omvat 38 afvaarten naar het Witte Continent. Het aanbod aan ervaringen is volgens Silversea het meest diverse in ultraluxe expeditiereizen van zesdaagse vliegcruisereizen op de Antarctica Bridge aan boord van drie schepen tot 18 nachten durende afvaarten die het allerbeste van de Zuidelijke Oceaan zullen ontdekken, inclusief Zuid-Georgië en de Falklandeilanden. Verrijkt door de nauwe samenwerking van Silversea met lokale bestemmingen en haar recente verkenningsreis naar Antarctica, waarbij het team tientallen potentiële landingsplaatsen identificeerde, zal de reiscollectie nieuwe ervaringen ontgrendelen. Twee reizen op het Antarctisch Schiereiland hebben tot doel de poolcirkel over te steken en de 66°33′ zuiderbreedte te bereiken.

Verder drijft Silversea haar aanwezigheid in de Caraïben en Midden-Amerika op met 43 afvaarten aan boord van vier schepen. De nieuwe Silver Ray stelt klassieke routes voor naar de Oostelijke Caraïben vanuit Fort Lauderdale, terwijl een gloednieuw programma aan boord van Silver Spirit reizigers diep in de Zuidelijke Caraïben brengt met stops in bestemmingen zoals Bequia, Willemstad, Oranjestad en Kralendijk. De intieme Silver Shadow biedt toegang tot bestemmingen zoals Soufrière en Trois Islets. Philipsburg (St. Maarten) en Cartagena (Colombia) fungeren als turnaround-havens in een primeur voor Silversea.

Verder stelt de luxerederij 25 cruises voor met de Silver Origin op de Galapagos, cruises in Zuid-Amerika, Afrika en de Indische Oceaan inclusief safarimogelijkheden in Zuid-Afrika. Silver Nova en Silver Moon verzorgen tevens afvaarten in Azië, met mogelijkheden…. om de beroemde Japanse kersenbloesems in bloei te zien en langere verblijven in iconische steden als Tokio en Osaka.

Bekijk hier de nieuwe collectie reizen van Silversea voor winter 2025/2026.

 

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws