MSC schrapt winterprogramma in de Rode Zee

In het licht van de huidige geopolitieke situatie en om de veiligheid van haar passagiers en bemanning te garanderen heeft MSC Cruises het volledige winterprogramma van MSC Orchestra dat gepland stond in de Rode Zee van 8 november 2023 tot 17 april 2024 geannuleerd. Om dezelfde redenen brengt de rederij ook wijzigingen aan in sommige van haar andere routes in de Oostelijke Middellandse Zee.

MSC Cruises schrapt haar volledig winterseizoen in de Rode Zee. MSC Orchestra zou er de hele winter lang weekcruises voorstellen tussen Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte. De rederij stelde zelfs Fly & Cruise-arrangementen voor met Brussels Airlines op Sharm El Sheikh. In het licht van de situatie in Israël wordt het volledige programma om veiligheidsredenen geschrapt. MSC Cruises voegt eraan toe dat sommige nationale regeringen een negatief reisadvies hebben afgegeven voor bepaalde gebieden en dat er bovendien door de lokale autoriteiten reisbeperkingen zijn opgelegd in sommige bestemmingen.

Ook andere schepen in het gebied zijn getroffen. Het winterprogramma voor MSC Sinfonia van 12 november 2023 tot 15 april 2024 is geannuleerd omdat het belangrijkste hoogtepunt van het schip Haifa in Israël was. Er zijn verder enkele kleine wijzigingen in de routes van de grote reizen voor MSC Virtuosa, MSC Opera en MSC Splendida en voor twee afvaarten van 11 nachten met de MSC Armonia.

Passagiers die getroffen worden door de wijzigingen kunnen hun cruise van een vergelijkbare reisduur verplaatsen naar een ander schip en een andere route of een volledige terugbetaling aanvragen.

MSC Cruises geeft aan dat de veiligheid van haar passagiers en bemanning altijd de hoogste prioriteit heeft en dat ze de situatie zal blijven monitoren en indien nodig de routes van de schepen zal aanpassen.

Alle details van de nieuwe routes die nu beschikbaar zijn, staan online op www.msccruises.be

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws