Princess Cruises kondigt partnership aan met ’s werelds beroemdste slager Dario Cecchini

Princess Cruises en ’s werelds beroemdste slager Dario Cecchini, bekend van Netflix’s populaire ‘Chef’s Table’ slaan de handen in elkaar voor de specialiteitenbistro ‘The Butcher’s Block by Dario’. De nieuwe eetervaring debuteert in februari 2024 op de nieuwe Sun Princess en belooft perfect bereid rundvlees te grillen.      

Cecchini werd acht generaties lang doorgegeven van vader op zoon en met meer dan 48 jaar ervaring wordt hij over de hele wereld erkend vanwege zijn slagerij en restaurants in het Toscaanse dorp Panzano. Cecchini is te zien op Netflix’s populaire ‘Chef’s Table’ en staat bekend om zijn zorg en verantwoordelijkheid voor de dieren en het terugbrengen van respect in het slachten door alle stukken vlees te gebruiken in de recepten van zijn grootmoeder.

The Butcher’s Block by Dario, gelegen op dek 9 van de nieuwe Sun Princess, komt tot leven als een speciale geïmproviseerde ervaring met een grote gedeelde tafel in familiestijl die een paradijs voor vleeseters serveert. Deze speciale eetervaring belooft perfect bereid rundvlees te grillen, inclusief de kenmerkende stukken van Cecchini. Bovendien zal het kenmerkende steakhouse van de cruisemaatschappij, Crown Grill, een verfijnd, luxemenu aanbieden, ontworpen door Cecchini. Op de kaart staat met trots de felbegeerde ‘Bistecca Alla Fiorentina’, rechtstreeks afkomstig van de prestigieuze slagerij Antica Macelleria Cecchini in Panzano.

“Het culinaire aanbod van Princess belichaamt een rijk Italiaans erfgoed en verenigt een gedeelde passie voor familierecepten, levendig sociaal dineren en de liefde voor het vieren van elke dag van het leven”, aldus Cecchini. “Mijn leven als artisanale slager heeft een diepe betekenis, omdat ik respect koester voor de gave van het dier en ervoor zorg dat dit tot uiting komt wanneer gasten genieten van mijn nieuwe restaurant en verrukkelijke menu’s die de wereld rondreizen op de prachtige Sun Princess.”

29 restaurants en lounges

Naast The Butcher’s Block van Dario en de Crown Grill die het culinaire aanbod op Sun Princess naar een hoger niveau tillen, zijn eerder aangekondigde specialiteitenrestaurants onder meer de sushibar Kai Sushi, Sabatini’s Italiaanse Trattoria waar verse Italiaanse pasta’s en unieke gerechten worden geserveerd, Umai Teppanyaki die een mix biedt van teppankeuken en showmanschap en The Catch by Rudi van de beroemde chef-kok Rudi Sodamin met schatten uit de zee.

“Princess is toegewijd aan het creëren van de beste ervaringen voor gasten uit alle culturen, smaken en voorkeuren”, aldus John Padgett President van Princess. “Van gastronomisch tot informeel en van verleidelijk tot gezond, gasten zullen genieten van wat de Sun Princess op tafel brengt.” Sun Princess trakteert gasten op 29 nieuwe en kenmerkende eet- en loungemogelijkheden. Ook nieuw voor Sun Princess is Horizons, de drie verdiepingen tellende hoofdrestaurant dat de traditionele eetervaring naar een hoger niveau tilt met een prachtig uitzicht op de zee, natuurlijk licht, kunstsculpturen en memorabele maaltijden.

De Sun Princess, die momenteel in aanbouw is op de Fincantieri-scheepswerf in Italië, zal ook een opwindend nieuw aanbod aan entertainment en activiteiten voorstellen, evenals luxueuze passagiershutten en suites in een breed spectrum van categorieën. Met de meeste balkons en zonnedekken van elk Princess-schip kunnen gasten vanuit het comfort van hun hut genieten van de zon en het kristalheldere water van de Middellandse Zee en het Caraïbisch gebied. The Dome, een transformerende entertainmentlocatie geïnspireerd op de terrassen van Santorini, is de perfecte plek om te ontspannen en de Arena! is een evolutie en het meest technologisch geavanceerde Princess Theater-ontwerp.

De Sun Princess zal tijdens haar eerste jaar voornamelijk cruises aanbieden in de Middellandse Zee en het Caraïbisch gebied.

© foto’s Princess Cruises

Klik hier voor meer nieuws