Oceania’s Riviera vaart in de zomer van 2025 voor het eerst in Alaska

Oceania Cruises, ‘s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij, heeft aangekondigd dat de onlangs volledig gerenoveerde Riviera voor 1.250 gasten in de zomer van 2025 haar eerste seizoen in Alaska zal varen. Riviera biedt reizigers volgens de rederij een inspirerende manier om enkele van ‘s werelds meest adembenemende locaties in de grootste staat van Amerika te verkennen. Een onderdompeling in de lokale gemeenschappen en culinaire uitmuntendheid staan centraal in deze reiservaring.

Met haar grootste standaard passagiershutten op zee en luxueuze, residentiële woonstijl bezoekt Riviera iconische aanloophavens in Alaska, waaronder Ketchikan, Sitka, Kodiak en de Hubbard-gletsjer op vaarroutes van zeven tot twaalf dagen. Reizigers krijgen nog meer mogelijkheden om de natuurwonderen en unieke cultuur van Alaska te ontdekken met bijna 300 excursiekeuzes en de Simply MORE-waardebelofte inclusief een genereus excursietegoed tot 1.600 USD per kajuit.

“De beslissing om onze aanwezigheid in de regio Alaska te vergroten was eenvoudig”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Deze fascinerende bestemming is altijd een grote favoriet geweest bij onze bereisde gasten die voortdurend afgelegen, wonderbaarlijke en buiten de gebaande paden willen verkennen. Varen aan boord van de Riviera is de ultieme manier om deze ruige staat te verkennen, terwijl ze genieten van haar kenmerkende woonluxe, The Finest Cuisine at Sea en vakkundig samengestelde reiservaringen.”

Riviera werd in 2022 volledig heraangekleed. Haar ruime standaardhutten zijn maar liefst 27 m² groot en alle categorieën passagiershutten werden opnieuw ontworpen met luxemeubels, doordachte designaccenten en uitgebreide douches. 800 officieren en bemanningsleden voor 1.250 passagiers zorgen voor een hoog serviceniveau. Met één chef-kok per 10 gasten kunnen reizigers genieten van heerlijke gerechten in zeven gastronomische restaurants met open zitplaatsen terwijl ze zich vergapen aan het ongelooflijke landschap en de zeezichten van Alaska.

Ultiem Alaska: ervaringen aan wal

De Alaska-cruises van Riviera bieden ontmoetingen met wilde dieren, adembenemende uitzichten en nog veel meer. Van de Hubbard-gletsjer – een van de ongeveer 100.000 gletsjers in Alaska – tot Dutch Harbour, de stad die technisch gezien niet bestaat: de grootste staat van Amerika heeft altijd een verrassing op de loer.

Oceania biedt bijna 300 landexcursies aan, waaronder de gloednieuwe serie Culinary Discovery Tours, ontworpen voor het Riviera-seizoen 2025, waarin de unieke en boeiende eetcultuur van Alaska wordt belicht. De meeslepende rondleidingen onder leiding van een chef-kok, aangeboden in Juneau, Ketchikan en Sitka, nemen reizigers mee op epicurische avonturen, variërend van proeverijen van ambachtelijke bieren gecombineerd met gerechten op basis van vers bereide ingrediënten tot een bezoek aan een duurzame oesterkwekerij, gevolgd door een praktische kookles waarin zeevruchten centraal staan.

Op nog andere excursies kunnen gasten een Native Tlingit-gids vergezellen voor een verhelderende ontdekking van Ketchikan, lokale ambachtslui observeren en leren over de geschiedenis van de stammen in het enige overgebleven dorp van de Chilkat-bevolking in Haines. Ze kunnen zich wagen aan het goudkoortsverleden van Skagway en lokale saloons, begraafplaatsen en een microbrouwerij verkennen.

Ze kunnen ook de natuurlijke wonderen van het ontzagwekkende Tongass National Forest ontdekken, beroemd om zijn verbazingwekkende reeks bergen, fjorden en gletsjers, of de ongerepte, natuurrijke omgeving van Klawock ervaren, een stad van minder dan 1.000 inwoners gelegen aan de westkust van Prince of Wales Island. Gasten kunnen hun reis naar Alaska verder verbeteren met een meerdaagse Denali National Park-ervaring op een van de landprogramma’s voor en na de cruise.

De onderdompeling in de wonderen van Alaska gaat verder aan boord. Op elke afvaart reist een natuuronderzoeker mee die vanop de brug verhelderend commentaar geeft en lezingen houdt over de ongelooflijke biodiversiteit van de regio. Voor gasten die met kinderen reizen, biedt het Alaska Explorer Youth Program de mogelijkheid om de opwinding van het verkennen van de noordwestkust en Alaska op een zinvolle, verrijkende manier te ervaren. Het programma is ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 jaar, staat onder toezicht van ervaren en enthousiaste jeugdbegeleiders en omvat boeiende spelletjes, activiteiten en op Alaska geïnspireerde speciale evenementen.

Gasten krijgen ook de mogelijkheid om de geheimen achter de geliefde regionale specialiteiten uit Alaska en Pacific Northwest te leren kennen. Tijdens elke afvaart worden meerdere praktische kooklessen aangeboden in het ultramoderne Culinary Center van Riviera.

© foto’s Oceania

Klik hier voor meer nieuws