Star Clippers lanceert nieuwe brochure en kondigt themacruises aan

Cruisen met een zeilschip en intussen tot rust komen tijdens een reeks zalige yogasessies: het bleek een schot in de roos. Daarom lanceert Star Clippers een nieuwe reeks themacruises. Zo maak je een fitnesscruise door de Caraïben of een fotografiecruise rond Costa Rica. Over deze en andere bestemmingen lees je meer in de nieuwe brochure.

Star Clippers biedt verfijnde reizigers sinds 1991 unieke cruisevakanties aan boord van authentieke replica van de klassieke klippers die in de 19de eeuw de golven beheersten. De rederij exploiteert met de Star Clipper, Star Flyer en het vlaggenschip Royal Clipper drie van de grootste barkentijnen en volledig getuigde zeilschepen ter wereld. Deze combineren het klassieke zeemanschap met alle moderne comfort.

De passagiers reizen in volledige harmonie met de omgeving, de zee en meestal weg van drukke havens vol toeristen. Doorheen het jaar stelt de rederij bovendien themacruises voor. Daarbij stapt telkens een speciale gast aan boord. Hij verzorgt workshops en lezingen over het thema van de reis, zonder dat passagiers extra moeten betalen om deze activiteiten bij te wonen. Zo begeleidt bijvoorbeeld atleet Ottis Lewis binnenkort de Caraïbische fitnesscruise.

Recordaantal themacruises

De nieuwe themacruises vinden plaats tussen december 2023 en september 2024. Star Clippers organiseert diverse yogacruises. Al komen er ook heel wat andere thema’s aan bod zoals yoga en kunst of fotografie op afvaarten vanuit Costa Rica, een fitnesscruise in de Caraïben, cruises rond astrologie en meditatie alsook meditatie en wellness vanuit Sint-Maarten en een themacruise wellness en training vanuit Barbados. In de Middellandse Zee kan je deelnemen aan een themacruise met gastchefs of een cruise rond gastronomie en wijn vanuit Cannes. Vanuit Athene kan je dan weer de cruise verrijken met fotografie.

Andy Lovering, President en Sales & Marketing Star Clippers Group, kijkt alvast uit naar het komende cruiseseizoen. “We willen de ervaring aan boord altijd naar een hoger niveau tillen. Daarom zijn we erg tevreden over de nieuwe programma’s die we aanbieden op onze drie zeilschepen. Het is een geweldige eer dat we voor elke themacruise kunnen samenwerken met een getalenteerde professional die zijn of haar expertise met onze passagiers wil delen. Deze gastsprekers en coaches bieden geïnteresseerde passagiers geweldig veel voldoening en zorgen voor een extra belevenis. Dat maakt onze authentieke zeilvakanties nog onvergetelijker”, besluit Lovering.

Nieuwe brochure

De nieuwe brochure van Star Clippers, beschikbaar in het Frans, Engels en Duits, lijst alle afvaarten tussen november 2023 en maart 2025 op. Alle programma’s van de Royal Clipper, Star Clipper en Star Flyer staan erin vermeld. Zo krijg je een overzicht van de geplande cruises door de Caraïben, Centraal-Amerika, het Middellandse Zeegebied en het Panamakanaal. Ook de oceaanovertochten staan erin vermeld. Bij alle afvaarten vinden geïnteresseerden bovendien een routekaart en prijzen voor alle types van hutten en suites.

Wie vroeg boekt, scoort tot 20 procent korting op de brochuretarieven voor de zomercruises van 2024 en de wintercruises van 2024-2025. Je vraagt je digitale of papieren brochure makkelijk aan via http://www.starclippers.com of haalt hem bij jouw reisagent.

© foto’s Star Clippers

Klik hier voor meer nieuws