Windstar ruilt deze winter het Midden-Oosten voor de Middellandse Zee

Windstar Cruises past haar winterroutes van december 2023 tot april 2024 aan en geeft reizigers de mogelijkheid om iconische havens zoals Barcelona, Nice, Firenze (Livorno), Marseille en Rome (Civitavecchia) in een heel ander licht te ontdekken. Dat kan aan boord van de bekroonde Star Legend, een all-suite schip voor 312 gasten.

“Het schip zou oorspronkelijk deze winter in het Midden-Oosten varen. We hebben de lancering in die regio uitgesteld tot november 2024”, zegt Christopher Prelog, voorzitter van Windstar Cruises. “Met een schip in de Middellandse Zee zagen wij een kans om gasten een legendarisch winterseizoen in Europa aan te bieden. Onze kleine schepen en intieme sfeer zorgen voor een unieke manier om de winterwonderlanden van Europa te verkennen, terwijl de gasten genieten van de magie van het seizoen en het comfort en de ongedwongen luxe waar Windstar bekend om staat.”

Hoewel de aantrekkingskracht van de zomer aan de Middellandse Zee onmiskenbaar is, biedt de rustiger en intiemere charme van de wintermaanden een exclusief perspectief om deze tijdloze bestemmingen te bezoeken. Deze routes van zeven nachten zijn zorgvuldig ontworpen en laten gasten toe te profiteren van minder drukte en gemakkelijke toegang tot musea, culturele evenementen en historische bezienswaardigheden, maar ook van de lokale keuken en een oprechte betrokkenheid met de lokale bevolking. De routes bieden gasten een mix van culturele verkenning en feestelijke vieringen die volgens Windstar alleen maar mogelijk zijn in de winter en de lente.

De rederij stelt deze nieuwe weekcruises in de Middellandse Zee voor van december 2023 tot april 2024. Op het programma staan zestien afvaarten tussen Rome en Barcelona (of omgekeerd). Star Legend bezoekt Firenze en Pisa vanuit Livorno en Marseille en overnacht in iconische steden zoals Rome, Nice en Barcelona. Het seizoen eindigt met een achtdaagse cruise van Rome naar Athene, waarbij het schip de kust van Amalfi en Griekenland bezoekt. De kerstcruise kan worden geboekt als een reis van acht of negen dagen en omvat oudejaarsavond.

Magische winterervaringen

Reizigers kunnen deelnemen aan enkele van de meest magische winterervaringen van Europa, waaronder kerstmarkten en schaatsen in Nice, de Sint-Pietersbasiliek en de Trevifontein bezoeken in Rome en het spectaculaire lichtfestival van Firenze bewonderen. De gasten krijgen tevens de kans kerstavond en -dag in Rome te vieren, het nieuwe jaar in te luiden in Barcelona, Valentijnsdag door te brengen in Nice of eind februari te genieten van de carnavalsvieringen in zowel Spanje als Italië.

De schemawijziging biedt Windstar tevens de mogelijkheid om haar Star Legend begin december in Cannes te positioneren ter gelegenheid van de International Luxury Travel Market (ILTM). Leidinggevenden van Windstar, waaronder President Christopher Prelog, Vice President of Sales Dianna Rom en Chief Commercial Officer Janet Bava zullen aanwezig zijn om het vernieuwde schip te presenteren als onderdeel van het 250 miljoen USD kostende Star Plus Initiative.

De nieuwe winterafvaarten van Windstar Cruises zijn vanaf 6 november 2023 te reserveren.

© foto’s Windstar

Klik hier voor meer nieuws