Seabourn onthult nieuwe expeditiereizen voor 2025-2026

Seabourn heeft haar routes voor 2025-2026 onthuld die de meest afgelegen en exotische bestemmingen ter wereld verkennen aan boord van haar ultraluxe expeditieschepen. Seabourn Venture en Seabourn Pursuit zullen meer dan 40 reizen aanbieden naar het Noordpoolgebied, Antarctica, het Amazonegebied, de Kimberley-regio in Australië, de Stille Zuidzee en de Noordwest Passage. Alle expeditiereizen voor 2025 en 2026 zijn nu te boeken.

Tussen mei 2025 en maart 2026 zal Seabourn Venture 21 reizen uitvoeren, variërend van 8 tot 28 dagen, van het Noordpoolgebied tot Antarctica. Vanaf eind maart 2025 zal Seabourn Pursuit 20 unieke reizen maken in de Stille Zuidzee, Australië, Antarctica, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden.

Spitsbergen, Groenland en IJsland

Seabourn Venture vaart van juni tot augustus 2025 naar het Noordpoolgebied. De spannende Svalbard-ervaring zal gebieden omvatten die veel andere schepen niet kunnen bereiken en arriveert slechts 900 kilometer van de Noordpool voor uitzichten op glinsterende ijsbergen en dieren in het wild op pakijs, inclusief de ijsbeer. Deze reizen bieden verbindingen met inheemse Arctische gemeenschappen om hun rijke geschiedenis en relatie met de natuurlijke elementen te ontdekken. Uitgelichte expeditie-ervaringen zijn onder meer een optionele overnachting op de luxecamping Camp Kangiusaq in Groenland, een rondrit over het Mývatn-meer nabij Akureyri, de thuisbasis van de Goðafoss, een wandeltocht door Qaqortoq in het zuidwesten van Groenland en een verkenning van de ijssculpturen van de Lofthellir-grot.

Noordwest Passage en het Canadese Noordpoolgebied

In augustus 2025 volgen twee opeenvolgende reizen van 23 dagen door de legendarische Noordwest Passage. Gasten op deze buitengewone reizen ervaren de schoonheid van de natuur en de middernachtzon wanneer het schip zich de weg baant door de grootste ijsbergen op het noordelijk halfrond. Reizigers maken kennis met een overvloedig zeeleven, diverse dieren in het wild waaronder ijsberen en walrussen en inheemse gemeenschappen met een rijke geschiedenis en tradities.

Expeditie-ervaringen omvatten een wandeling over de poolcirkel in Sisimiut, een rondleiding in Pond Inlet in Nunavut en een wandeling door de Sermermiut-vallei naar het Ilulissat Icefjord Centre. Er zijn ook Zodiac- en wandelexpedities in onder meer Beechy Island, Cambridge Bay en Bellot Strait.

De Amazone

Gasten kunnen in oktober 2025 een safari op zee maken diep in de Amazone op Seabourn Venture, met retourroutes vanuit Manaus die intieme toegang bieden tot zelden bezochte gebieden. Ze hebben de mogelijkheid om aan boord van Zodiacs een glimp op te vangen van gigantische waterlelies uit het Amazonegebied, dansende roze boto’s, nachtbrakers en hoatzins die praktisch poseren voor camera’s temidden het Varzea-ecosysteem. De deskundige natuuronderzoekers van het expeditieteam zijn aanwezig om uitleg in het veld te geven, terwijl gidsen de rijke landbouwtradities introduceren. Optioneel aangeboden expeditie-ervaringen omvatten kajakexcursies op de Amazone.

Antarctica, Zuid-Georgië en Falklandeilanden

Zowel Seabourn Venture als Seabourn Pursuit verkennen van november 2025 tot maart 2026 op 16 afvaarten van 11 en 13 dagen de schoonheid en grootsheid van Antarctica. Alle reizen omvatten een charterhotelverblijf voorafgaand aan de cruise in Buenos Aires en chartervluchten heen en terug naar Ushuaia, vanwaar het schip zal vertrekken.

Deze routes bieden inbegrepen Zodiac-uitstappen om tussen torenhoge ijsbergen te varen, pinguïnkolonies van dichtbij te observeren en je bij het expeditieteam aan te sluiten om door ongerepte en zelden geziene landschappen te wandelen. Daarnaast zijn optionele kajak- en onderzeeërexcursies beschikbaar. Afhankelijk van het weer bezoeken de schepen de iconische fotobestemming Lemaire Channel/Kodak Gap, het buitenaardse landschap van Deception en Neko Harbour, een kleine baai gekust door koude wind, knetterend zee-ijs en het verre gedonder van ijsbergen die in de zee tuimelen.

De sub-Antarctische eilanden Zuid-Georgië en de Falklands staan tussen november 2025 en februari 2026 op het vaarschema van de Seabourn Pursuit. South Georgia is de thuisbasis van koningspinguïns, miljoenen pelsrobben, massa’s nestelende albatrossen, rotspinguïns en zelfs een endemische zangvogel, de South Georgia pieper. Op de Falklandeilanden kunnen gasten de twee inwoners van West Point Island ontmoeten terwijl ze uitkijken over hun idyllische schapenboerderij, omringd door kliffen bezaaid met albatrosnesten. Inbegrepen expeditie-ervaringen zijn onder meer ‘Bluff Cove Lagoon: Penguins & Tea’ in de West Falklands, Stromness in South Georgia, de locatie van waar de beroemde expeditie van Ernest Shackleton eindigde en Grytviken, de laatste rustplaats van Shackleton en nu een levend museum in de geschiedenis van South Georgia.

Australië en de Kimberley

Seabourn Pursuit vaart tussen mei en juli 2025 in de noordwestelijke hoek van Australië, met ruige zandsteenpieken, stromende watervallen en verzonken mangrovebossen. De reizen naar de Kimberley-regio bieden een aantal inbegrepen expedities die zijn ontworpen om reizigers uit hun comfortzone te halen, zoals een cruise langs de met wilde dieren gevulde Ord River, een rondvlucht over de op bijenkorven lijkende rotskoepels van het Bungle Bungles-zandsteengebergte en een Zodiac-verkenning van Montgomery Reef, de thuisbasis van enkele van de grootste getijdenveranderingen ter wereld. De wilde dieren in het gebied omvatten zout- en zoetwaterkrokodillen, geelbruine verpleegsterhaaien, rotswallaby’s, witbuikzeearenden, regenboogbijeneters en vliegende vossen.

Zuidelijke Stille Oceaan

Seabourn Pursuit vaart in maart en april 2025 langs enkele van de minst bereisde eilanden en atollen ter wereld. Verken ongerepte koraalriffen met diverse vispopulaties, overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in het Pacific Theatre en ongelooflijke lokale gemeenschappen die openstaan voor het delen van hun tradities en huizen te midden van het leven in de meest afgelegen regio op aarde. Gasten zullen gefascineerd worden door een van de grootste verhalen over de zeevaart op de Paas- en Pitcairneilanden Marooned, Moai en Mutineers, met de mogelijkheid om de erfenis van de inheemse Rapa Nui te verkennen en in contact te komen met de onverschrokken afstammelingen van de beroemde Mutineers die The Bounty…… en vestigden zich op een ander.

Krijg toegang tot het kristalheldere water van Raja Ampat en ervaar een meeslepende culturele ontmoeting in de zelden bezochte Asmat-regio van West-Papoea. De lokale cultuur en geschiedenis zullen ook centraal staan door ontmoetingen met stammen en gemeenschappen die de Stille Oceaan hebben verkend en zich hebben gevestigd via ingenieuze navigatietechnieken van Polynesië naar Melanesië.

Seabourn Pursuit en Seabourn Venture bieden, net als de rest van de schepen in de Seabourn-vloot, een overvloed aan ruimte en elegantie, acht eetervaringen met gastronomische gerechten en luxueuze suite-accommodaties, waaronder een paar Wintergarden-suites met twee verdiepingen.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws