Carnival Jubilee vertrekt naar zee

Carnival Jubilee verlaat vandaag de Meyer Werft in Papenburg (Duitsland) en vertrekt via de Eems naar zee. Voor deze delicate operatie wordt het schip voor Carnival Cruise Line achteruit over de rivier getrokken met de ondersteuning van twee sleepboten. Dat gebeurt bij elke doortocht omdat deze manier van werken een betere manoeuvreerbaarheid toelaat. Het team van de loodsen van Emden dat instaat voor de klus maakt hierbij gebruik van de modernste technologie om een realistische simulatie van de Eems-passage in het Nederlandse Wageningen voor te bereiden. Na de technische en nautische proeven op zee wordt het vaartuig de volgende weken afgewerkt in het Nederlandse Eemshaven.

Carnival Jubilee is het eerste cruiseschip dat in Duitsland werd gebouwd voor Carnival Cruise Line. Binnen de Meyer Group is het wel al het derde schip van de Excel-klasse van de Amerikaanse rederij. De Finse scheepswerf Meyer Werft leverde in 2020 de Mardi Gras af, gevolgd door de Carnival Celebration in 2022. Alle drie de schepen zijn uitgerust met emissiearm LNG. Het hoogtepunt voor passagiers is BOLT, de eerste achtbaan aan boord van een cruiseschip. De schepen van de Excel-klasse bieden in de dubbele bezetting plaats aan 5.282 passagiers en 1.745 officieren en bemanningsleden.

Het schip zal vanaf eind december het hele jaar door cruises aanbieden naar de Westelijke Caraïben vanuit Galveston. Daarom draagt de Carnival Jubilee op de boeg de ster van Texas. Christine Duffy, voorzitter van Carnival Cruise Line zei hierover onlangs: “De ster uit Texas is een symbool van onze toewijding aan de haven van Galveston. Als de eerste cruisemaatschappij die het hele jaar door vanuit Galveston vaart, hebben we een lange geschiedenis bij de gemeenschap en het volgende schip is onze nieuwste investering ter ondersteuning van de indrukwekkende groei van de lokale economie. Tegelijkertijd bieden we onze gasten innovatieve ervaringen aan. Carnival Jubilee zal pronken met haar trots voor Texas.”

© foto Meyer Werft

Klik hier voor meer nieuws