Indrukwekkende kunstcollectie op Seven Seas Grandeur

Regent Seven Seas Cruises heeft meer nieuws naar buiten gebracht over de kunstcollectie met een waarde van miljoenen euro’s aan boord van het nieuwste schip Seven Seas Grandeur. Bijna twee jaar is er gewerkt aan het samenstellen van de collectie met 1.600 stukken, voornamelijk moderne kunst, en om het werk van kunstenaars en galerieën uit de gehele wereld te verzamelen. De lancering van de ontzagwekkende expositie valt samen met de eerste reis van het nieuwe schip later deze maand.

Een primeur is de digitale arttour – Art Experience. Deze zal beschikbaar zijn in de nieuwe Regent Mobile App die ook op Seven Seas Grandeur gelanceerd wordt. De digitale kunsttour is een ongekende interactieve beleving. Gasten kunnen in de app niet alleen meer informatie vinden over het kunstobject, maar maken ook kennis met de maker. In de tour worden werken belicht die in de centrale ruimten een plek krijgen, zoals creaties van Rauschenberg, Matta, Sophie Elizabeth Thompson en Eduardo Arranz-Bravo. Luxereizigers kunnen met de app kunstwerken scannen en krijgen op die manier informatie over de kunstenaars, hun werkwijze en inspiratie in een video. In de nieuwe Regent Mobile App vinden ze verder het dagprogramma en kunnen zij terecht voor de catalogus met landexcursies, alle menu’s van de restaurants en de telefoongids van het schip.

“Zoals voor elk nieuw schip, ging ons team onvermoeibaar op zoek naar indrukwekkende kunstobjecten om een collectie samen te stellen waar menig museum voor moderne kunst jaloers op zou zijn. Zo is de tijd die gasten aan boord verblijven net zo waardevol en stimulerend als de tijd die ze doorbrengen aan land,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Het komt buitengewoon zelden voor dat kunst van dit kaliber zo toegankelijk is. Onze gasten kunnen zich dankzij onze allereerste virtuele arttour verdiepen in de kunst en de kunstenaars waarmee zij aan boord van onze schepen kennismaken. Voor kunstminnende gasten van Regent is Seven Seas Grandeur een van de meest fascinerende galerieën waar ze ooit zijn geweest.”

Bijzondere objecten

De kunstcollectie is volgens de rederij het onderwerp van gesprek sinds vorig jaar het ontwerp van een speciaal Fabergé-ei, ‘Journey in Jewels’, werd gepresenteerd. Het eerste en enige Fabergé-ei dat permanent op zee zal blijven! Hoe het ei er van binnen uit zal zien en welke unieke technieken zijn toegepast, blijft een mysterie totdat het werk tegelijk met de complete kunstcollectie tijdens het doopgala van Seven Seas Grandeur in december in Miami wordt onthuld.

De kunstcollectie van Seven Seas Grandeur omvat nog meer opvallende werken, zoals een handgeweven tapijt van bijna 40 meter, ‘The Enchanted Tree’, van de wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Walter Goldfarb. Het krijgt een plek aan de wand naast de liften in het atrium van het schip. Nog zo’n exclusief stuk is een beeld van een bonsai-kersenboom in brons en handgegoten glas, dat speciaal voor de gelegenheid is gemaakt door Savoy Studios en de ingang van Pacific Rim, het Aziatische specialiteitenrestaurant van het schip, markeert. Bomen zijn een vast thema op Seven Seas Grandeur en keren ook terug in het decor van Compass Rose, het grootste specialiteitenrestaurant op zee.

Art Director Sarah Hall Smith van Regent had bijna twee jaar nodig om de kunstcollectie voor Seven Seas Grandeur samen te stellen. Zij was eerder al betrokken bij de samenstelling van de collecties aan boord van zusterschepen Seven Seas Splendor en Seven Seas Explorer. “Seven Seas Grandeur is geïnspireerd op het verleden en klaargemaakt voor de toekomst. En dat komt ook terug in deze fascinerende kunstcollectie.”

De kunstcollectie op Seven Seas Grandeur omvat werken van kunstenaars uit de hele wereld in allerlei disciplines – van sculpturen en originele schilderijen tot foto’s en meer. Naast de eerder vermelde hoogtepunten kunnen gasten onder meer genieten van drie werken van Pablo Picasso in Prime 7 en het roestvrijstalen sculptuur ‘Water in Dripping – Waterfall’ van Zheng Lu bij de Serene Spa & Wellness.

De nieuwe Regent Mobile App kan vanaf december 2023 worden gedownload in de App Store en Google Play en biedt gasten aan boord van Seven Seas Grandeur exclusieve toegang tot Art Experience.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws