Eerste Prima Plus-schip Norwegian Aqua vaart in 2025 vanuit Florida

Norwegian Cruise Line heeft de eerste details vrijgegeven van de Norwegian Aqua. Het eerste schip van de Prima Plus-klasse biedt vanaf april 2025 vanuit Port Canaveral weekcruises aan naar de Caraïben. Blikvangers worden de eerste hybride achtbaan, een uitgebreide Haven met duplexsuites met drie slaapkamers en een innovatief digitaal sportcomplex. Allison Hueman mag als eerste vrouwelijke kunstenaar voor NCL de rompkunst ontwerpen.

Norwegian Cruise Line (NCL) onthulde de evolutie van de Prima Class met de Norwegian Aqua, de eerste van de uitgebreide Prima Plus Class. Voortbouwend op de bekroonde ervaringen van Norwegian Prima en Norwegian Viva zal het vaartuig tien procent groter zijn dan zijn zusterschepen. Met een lengte van 300 meter, 156.300 brutoton en ruimte voor 3.571 gasten bij een dubbele bezetting zal Norwegian Aqua meer buitenruimte en het hoogste personeelsbestand bieden van elk nieuw modern cruiseschip.

“Norwegian Aqua is een echt bewijs van het samensmelten van wat de toekomst van ons merk vertegenwoordigt als het eerste schip in de Prima Plus-klasse en onze toewijding om de grenzen te verleggen met innovatieve gastenervaringen die nieuwe golven op zee zullen veroorzaken”, aldus David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “Genoemd naar zowel de prachtige blauwtinten van de oceaan als onze verbinding met de zee, zal Norwegian Aqua nieuwe, verheven en opwindende voorzieningen omvatten die NCL opnieuw laten zien als de innovator in de industrie en als een belangrijke bijdrager aan een nieuw tijdperk van cruisen.”

Kleurrijke rompkunst

Norwegian Aqua zal een levendig en kleurrijk rompkunstontwerp tentoonstellen van Allison Hueman. Wereldberoemd om haar straatkunst en wereldwijde samenwerkingen met onder meer Nike, L’Oréal en Google, is Hueman’s kenmerkende kunststijl een mix van etherisch realisme. Het ontwerp van Norwegian Aqua, getiteld ‘Where the Sky Meets the Sea’, roept de moderne mythologie op door middel van kleurrijke mashups van abstracte en figuratieve representaties van zee en lucht, geregeerd door oude godinnen.

“Ik ben vereerd, niet alleen om de eerste grote vrouwelijke rompkunstenaar voor Norwegian Cruise Line te zijn, maar ook om te weten dat mijn kunstwerk door de zeeën zal zwerven en verschillende delen van de wereld zal raken”, aldus Allison Hueman, Filipijns-Amerikaanse multidisciplinaire kunstenaar. “Het is ongelooflijk speciaal voor mij om samen te werken met een merk dat gelooft in de magische verbinding tussen kunst en ontdekking.”

’s Werelds eerste hybride achtbaan

NCL vervangt op haar nieuwe schip de gocarts door de Aqua Slidecoaster, een hybride achtbaan met dubbele glijbanen en een magnetische lift die avontuurlijke gasten door twee verschillende banen voortstuwt rond de schoorsteen van het schip. Het nieuwe Glow Court, een digitaal sportcomplex met een interactieve LED-vloer, zal overdag een keur aan interactieve gastenactiviteiten aanbieden en wordt ‘s avonds omgetoverd tot een nachtclub. Gasten kunnen ook blijven genieten van enkele van hun favoriete Prima Class-ervaringen aan boord van Norwegian Aqua, inclusief The Drop, de vrije valglijbaan van tien verdiepingen en het Stadion, een uitgebreide speelruimte met gratis activiteiten.

Grootste Haven-complex

Met de allereerste Duplex Haven Suites met drie slaapkamers van NCL, zal Norwegian Aqua geheel nieuwe luxe accommodatie bieden in The Haven by Norwegian, het premium complex met alleen keycard-toegang. Deze vier ruime suites van twee verdiepingen hebben aparte woon- en eetgedeeltes, drie badkamers, een uitgestrekt balkon en drie slaapkamers.

The Haven op Norwegian Aqua zal 123 goed ingerichte suites omvatten inclusief toegang tot een voorbehouden zonnedek, een sereen overloopzwembad met uitzicht op de achtersteven van het schip, een buitenspa compleet met een sauna en een koelkamer en twee bubbelbaden. Gasten in de suitezone beschikken verder over een privélounge, een exclusieve bar waar zeldzame sterke dranken worden geschonken,  24-uursbutlerservice en een toegewijd conciërgeteam.

Daarnaast zal Norwegian Aqua een grote verscheidenheid aan binnen-, buiten- en balkonhutten voorstellen inclusief de Studio-hutten voor mensen die alleen reizen. NCL’s familie-favoriete Splash Academy, voor kinderen van 3 tot 12 jaar, keert terug naar Norwegian Aqua. Adolescenten van 13 tot 17 jaar kunnen deelnemen aan leuke, bij hun leeftijd passende activiteiten in Entourage, de tienerclub van NCL met een eigen speciale ruimte.

Loungen op zee

Gasten die hun dagen willen doorbrengen met loungen op zee, zullen genieten van het overloopzwembad van Norwegian Aqua met extra zitplaatsen. Voor het eerst in de vloot van NCL zullen ligbedden beschikbaar zijn op het grote zwembadterras waar gasten kunnen relaxen en ontspannen. Voor een hogere ervaring die alleen voor volwassenen toegankelijk is, biedt de uitgebreide Vibe Beach Club ook meer loungezitplaatsen.

Met extra buitenruimtes kunnen gasten hun dagen doorbrengen met het verkennen en genieten van NCL’s meest uitgestrekte Ocean Boulevard tot nu toe, de buitenpromenade die het hele schip omhult, compleet met Oceanwalk, een glazen brug die geweldige fotomomenten biedt, Infinity Beach met uitgebreide vergezichten, intieme zwembaden aan elke kant van het schip en La Terrazza, de openluchtlounge met prachtig uitzicht op zee.

Reizigers kunnen nu de cruises vanaf april 2025 aan boord Norwegian Aqua naar de Caraïben boeken op zevendaagse routes vanuit Port Canaveral nabij Orlando. De reizen omvatten bezoeken aan de idyllische eilandbestemmingen zoals Puerto Plata (Dominicaanse Republiek), Tortola (Britse Maagdeneilanden), St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en Great Stirrup Cay, het privé-eiland van NCL op de Bahama’s. Van augustus tot en met oktober 2025 zal Norwegian Aqua vijf- en zevendaagse reizen naar Bermuda aanbieden vanuit New York City. Tijdens het winterseizoen 2025-2026 stelt het nieuwste vlaggenschip cruises van vijf en zeven dagen voor naar de Oostelijke Caraïben vanuit Miami, de cruisehoofdstad van de wereld.

Bekijk meer renderings van de Norwegian Aqua.

© renderings Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws