Het Otium-wellnessprogramma evolueert aan boord van Silver Nova

Na het succesvolle debuut aan boord van Silver Dawn in 2022, is het Otium-wellnessprogramma geëvolueerd op Silver Nova, het nieuwste schip in de Silversea-vloot, met een nog breder scala aan ervaringen en voorzieningen. Naast een zorgvuldig ontworpen Otium Spa met een overdekt ontspanningszwembad, biedt Silver Nova gasten verbeterde suite-ervaringen, op maat gemaakte badkamervoorzieningen, speciale Otium Suites en meer.

“Uniek in de branche: het op Romeins geïnspireerde Otium-wellnessprogramma van Silversea weerspiegelt de toewijding van ons merk om onze gasten een aantal van ‘s werelds meest luxueuze reiservaringen te bieden”, aldus Barbara Muckermann, president van Silversea. “Door gasten te verwennen met op maat gemaakte momenten, als onderdeel van een wellnessreis die begint in het comfort van hun suite en zich uitstrekt over het hele schip, is Otium geëvolueerd aan boord van Silver Nova. Gasten genieten er van een opnieuw ontworpen spa, nieuwe Otium-voorzieningen, een geheel nieuwe in-suite-ervaring en meer. Otium markeert slechts een van de vele verbeteringen aan boord van Silver Nova, die grenzen verlegt in ultraluxe reizen en de evolutie van onze vloot vertegenwoordigt.”

Verbeterde voorzieningen

Een primeur voor Silversea zijn de Otium Suites, een van de zeven nieuwe suitecategorieën op de Silver Nova. Met hun 123 m² vormen de twee Otium Suites de ruimste accommodaties van het schip. Ze bieden de ultieme suite-ervaring op zee in de premium achterhoekpositie. De twee suites zijn voorzien van kamerhoge ramen in alle woonruimtes en bieden een ongekend uitzicht van 270 graden. Ook hun balkons van 40 m² zijn de ruimste aan boord en beschikken over een eigen bubbelbad. Elke Otium Suite is aangekleed met vijf Romeins geïnspireerde kunstwerken, samengesteld om het gevoel van ontspanning te versterken. Naast de inclusieve ervaringen in de suites van het wellnessprogramma, kunnen gasten die in de Otium Suites verblijven genieten van een gratis behandeling in de spa ter waarde van maximaal USD 399 per persoon, op basis van dubbele bezetting.

Een andere nieuwigheid is de Otium douche-ervaring. Op Silver Dawn introduceerde Silversea al de kenmerkende slaapervaring van Otium met het beste beddengoed en een keuze aan kussens, de Otium-badervaring inclusief een reeks op maat gemaakte badzouten, gastronomische delicatessen en een samengestelde afspeellijst, de eerste balkonervaring op zee afgestemd op zowel warm als koud weer en de Otium comfort food-ervaring bestaande uit een selectie decadente snacks. Silver Nova breidt het scala aan Otium-ervaringen in de suite uit met een gloednieuwe douche-ervaring. Die is ontworpen om een ​​zintuiglijk moment van ontspanning te bieden en stelt gasten in staat te genieten van de aroma’s van essentiële oliën. Ze hebben de keuze uit drie geuren: ‘Deep Sleep’ om te helpen ontspannen en je voor te bereiden op een diepe slaap,  ‘Mood Boost’ als een stimulerende en verkwikkende optie en ‘Steam Room’, een zuiverende en ontspannende optie.

Silver Nova introduceert eveneens een nieuwe collectie hervulbare Otium-badkamerbenodigdheden die aansluit bij de toewijding van het ultraluxe reismerk om de planeet te behouden en tegelijkertijd gasten te verwennen. De luxevoorzieningen zijn ontwikkeld in samenwerking met La Bottega, een vooraanstaande horecacurator die samenwerkt met meesterparfumeurs om kenmerkende geuren en producten te creëren. De producten zijn exclusief voor Silversea ontworpen om gasten een rustgevende geurreis te bieden, terwijl verspilling wordt geminimaliseerd door gebruik te maken van navulbare keramische dispensers. De producten zijn gemaakt met ethisch geproduceerde, natuurlijke ingrediënten en de formules zijn verbeterd met zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën, geschikt voor veganisten en zijn SLES-vrij, parabenenvrij en siliconenvrij.

Vernieuwde en verruimde Otium Spa

Ook de Otium Spa zelf op de boeg van het schip heeft een nieuwe inrichting. De ruimte van 338 m² omvat een overdekt ontspanningszwembad, een elegant ingerichte spa met acht behandelkamers waaronder twee Otium-behandelkamers, compleet met ervaringsdouches en ultramoderne behandelbedden en een rustige ontspanningsruimte, fitness en schoonheidssalon. Geïnspireerd door het ontwerp van oude Romeinse baden, heeft de Otium Spa een open, gastvrije sfeer, waarin de wellnessreizen van de gasten naadloos tussen onderling verbonden ruimtes vloeien.

De thermale zone is groter dan ooit en omvat stoom- en saunaruimtes, een binnenzwembad, een muur van travertijn en waterfonteinen en een kamerhoog raam dat verreikende uitzichten biedt. De keuze van verlichting en materialen resoneert met het Romeinse badconcept en is gekozen om de zintuiglijke ervaringen van de gasten verder te verbeteren. Het Otium-behandelingsmenu biedt een ruimere keuze om aan alle voorkeuren te voldoen.

© foto’s Silversea Cruises

 

Klik hier voor meer nieuws