Holland America Line breidt samenwerking met Japanse chef Morimoto uit

Holland America Line maakt zich op voor de opening op 16 december van ‘Morimoto By Sea’, een nieuwe, exclusieve eetervaring aan boord van de Nieuw Amsterdam in de Caraïben en Alaska. Dit wordt de eerste eetgelegenheid op zee van chef-kok Masaharu Morimoto. Het restaurant biedt Aziatisch geïnspireerde gerechten en drankjes van de ‘Fresh Fish Ambassador’ van de cruisemaatschappij. Op het menu wordt de nadruk gelegd op verse visgerechten, als weerspiegeling van het nieuwe Global Fresh Fish Program van Holland America Line.

Morimoto By Sea bevindt zich naast het Tamarind-restaurant op het observatiedek. Gasten die bij Morimoto By Sea dineren, kunnen genieten van een meergangenmaaltijd ter ere van het verse visprogramma van de cruisemaatschappij en waarin de keuken van chef-kok Morimoto wordt benadrukt. Het menu bevat ook een selectie rundvlees-, kip-, vegetarische en veganistische opties. Gasten die willen genieten van Morimoto By Sea kunnen een reservering maken via de Navigator App van Holland America Line of aan boord. Voor het restaurant geldt een dekkingstoeslag van $ 55 per persoon, plus 18% voor de bediening.

“Het aanbieden van gerechten van een gewaardeerde culinaire autoriteit als chef-kok Morimoto in zijn kenmerkende restaurant verhoogt onze speciale dinerervaring voor gasten op Nieuw Amsterdam”, aldus Michael Stendebach, vice-president van eten, drinken en gastenservice bij Holland America Line. “Het menu toont een symfonie van smaken en de meest verse ingrediënten, die de hoogste normen van culinaire uitmuntendheid weerspiegelen van zowel Holland America Line als chef-kok Morimoto.”

Fresh Fish Ambassadeur

Het debuut van Morimoto By Sea op Nieuw Amsterdam volgt op de recente lancering door Holland America Line van haar wereldwijde verse visprogramma, dat één keer per cruise een Morimoto By Sea pop-upervaring omvat op de andere tien schepen van de vloot in de Pinnacle Grill of Tamarind. De gerechten die worden voorgesteld in het restaurant van chef-kok Morimoto op de Nieuw Amsterdam, in de pop-upervaring en al het zeevruchtenaanbod in de vloot van Holland America Line zijn afkomstig uit een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis aan boord te serveren.

Het restaurant belicht ook de exclusieve alcoholische dranken van chef-kok Morimoto, waaronder Morimoto Dream Brut Rosé en Morimoto Junmai Daiginjo Sake, die de gerechten op het menu aanvullen. Morimoto By Sea wordt de nieuwste toevoeging aan de uitgebreide lijst van toprestaurants van de chef over de hele wereld en zijn eerste op een cruiseschip.

“De oprichting van dit nieuwe restaurant was een nieuwe en opwindende ervaring en ik kijk ernaar uit om mijn culinaire passie te delen met gasten aan boord van de Nieuw Amsterdam”, aldus chef-kok Morimoto. “Morimoto By Sea zal uitzonderlijke smaken en unieke gerechten brengen aan gasten die met Holland America Line de wereld rond reizen.”

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws