Een magisch eindejaar 2024-2025 met Ponant naar de poorten van de poolcirkel

Ponant heeft zeven onvergetelijke zeereizen met Le Commandant Charcot ontworpen in Noord-Europa. Stuk voor stuk geven ze de kans om winters Scandinavië te ontdekken vanop zee, inclusief de Noorse fjorden, Spitsbergen en Lapland. Je kan er ook de magie van kerst beleven in steden als Stockholm, Helsinki en de Baltische staten.  Kortom een unieke manier om één van de mooiste regio’s van Europa te ontdekken en misschien wel een glimp op te vangen van het noorderlicht.

Voor liefhebbers van natuurpracht en stilte organiseert Ponant drie cruises die reizigers de kans geven om in oktober en november 2024 de Noorse fjorden en Spitsbergen te ontdekken. Aan het begin van de lange poolnacht maken ze tijdens deze afvaarten maximaal gebruik van het bijzondere licht dat enkele uren schijnt tussen zonsopgang en zonsondergang. Het is het perfecte moment om een tocht te maken met een slede (getrokken door rendieren of honden), te gaan ijsvissen of eropuit te trekken in een kajak. Tijdens het verblijf boven de poolcirkel ontdekken ze ook de Lofoten-eilanden te paard en leren ze de plaatselijke bevolking kennen, zoals de Sami, een Noors volk van rendierherders.

Dit aanbod omvat een reis van dertien nachten langs de Noorse kust tussen Narvik en Bergen, een elfnachtencruise tussen Tromsø en Lakselv via Svalbard en het bereneiland Bjørnøya in de Barentszzee, halverwege tussen Spitsbergen en de Noordkaap. Een kortere versie van negen nachten tussen Lakselv en Narvik omvat Bjørnøya, maar niet Spitsbergen. Vluchten vanuit Parijs en transfers zijn inbegrepen in de cruiseprijs.

Feeërieke kerstdagen

De eindejaarscruises in december 2024 en januari 2025 laten de gezinnen de magie van Scandinavië ontdekken met typische kerstmarkten waar lokale ambachtelijke kraampjes, de geur van pittige glühwein en kaneelkoekjes lonken. Het team van natuurgidsen neemt de gasten mee op sledetochten door de besneeuwde landschappen van Zweeds en Fins Lapland. Op deze afvaarten vinden de deelnemers een perfecte mix tussen het opsnuiven van de unieke kerstsfeer in steden als Stockholm en Helsinki en bezoeken aan Lapland! Le Commandant Charcot kan immers tot in de vaak bevroren baai van Lulea varen, de meest Noordelijke haven van Zweeds Lapland. Van hieruit kan je sledetochten maken, op ontdekking gaan in de wildernis of zelfs een daguitstap plannen naar Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman.

Kleine avonturiers van 6 tot 13 jaar kunnen zich tijdens de schoolvakantie uitleven in de Kid Explorers Club. In samenwerking met de Maud Fontenoy Foundation vergroten de medewerkers het bewustzijn over het oceaanmilieu tijdens leuke creatieve, sportieve en educatieve activiteiten.

Op de kerstcruises van/tot Helsinki en tussen Helsinki en Kemi verkent Le Commandant Charcot in acht of negen nachten de bijzondere natuur van Lapland tot de archipel van Stockholm en Rovaniemi. Het schip bezoekt eveneens de Baltische Zee tussen Stockholm, Visby, Gdansk, Riga en Tallinn.

Uitzonderlijk hybride poolexpeditieschip

Alle zeven reizen worden uitgevoerd met Le Commandant Charcot, het eerste hybride-elektrische poolexploratieschip ter wereld en dat maakt de reizen extra bijzonder. Het schip, dat plaats biedt aan maximum 245 passagiers, wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) en behoort tot één van de meest geavanceerde vaartuigen ter wereld.  Normaal vaart Le Commandant Charcot tijdens onze winter in Antarctica. In het winterseizoen ’24-’25 maakt het schip de doorsteek van Noord naar Zuid echter niet en blijft het in Noord-Europa.

“Het inzetten van kleinere en hypermoderne schepen past in de filosofie van Ponant met een vloot van 13 kleinschalige jachten met een capaciteit tot maximaal 264 gasten. Hiermee staat de rederij mijlenver van het massatoerisme waarmee cruises vaak geassocieerd worden en kan ze haar impact op het milieu en de locaties waar deze halt houden zoveel mogelijk beperken. Deze aanpak geeft Ponant de kans om zeer originele cruises aan te bieden,” besluit de rederij.

© Foto’s Ponant – Julien Fabro – Ophelie Bleunven en Olivier Coret.

Klik hier voor meer nieuws