Celebrity Cruises onthult naam Next Edge-schip

Celebrity Xcel wordt de naam van het vijfde schip in de bekroonde Edge Series. Daarmee zet Celebrity Cruises de innovatieve ervaringen op de zusterschepen verder en kondigt een volgende stap voor een ongeëvenaarde premium vakantie-ervaring aan wanneer het schip eind 2025 in de vaart komt.

De onthulling vond plaats op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire waar leidinggevenden van de Royal Caribbean Group, ‘s werelds toonaangevende familie van cruisevakantiemerken waartoe Celebrity Cruises behoort en de scheepswerf het eerste stuk staal sneden voor het nieuwe schip.

“De Edge Series hebben de vooroordelen over cruisen doorbroken en ik ben blij om onze volgende gedurfde stap als merk met Celebrity Xcel aan te kondigen”, aldus Laura Hodges Bethge, president van Celebrity Cruises. “Trouw aan haar naam zal dit volgende schip voorbij haar zusterschepen ‘Xcelen’ met geheel nieuwe ervaringen, die nog moeten worden onthuld, die de vakanties opnieuw zullen veranderen.”

Celebrity Xcel maakt haar debuut in november 2025 in het Caraïbisch gebied en verzorgt tijdens haar eerste winterseizoen vanuit Fort Lauderdale routes van zeven nachten, afwisselend tussen enerzijds de Bahama’s, Mexico en de Kaaimaneilanden, en anderzijds Puerto Plata, St. Thomas en St. Maarten. De afvaarten zijn nu open voor verkoop.

Celebrity Ascent debuteert

Net als haar langverwachte zusterschip Celebrity Ascent, dat deze week werd overgedragen aan de rederij en op 3 december debuteert in Fort Lauderdale, zal Celebrity Xcel gasten andermaal verbinden met de adembenemende wereld om hen heen. De ervaringen onderscheiden deze schepen als een klasse zonder vergelijking met ruimtes als The Retreat, een exclusief resort-in-een-resort voor suitegasten met als hoogtepunt een zonnedek over twee verdiepingen en accommodaties voor elke smaak van vandaag van moderne villa’s van twee verdiepingen met privédompelbaden tot passagiershutten met infinite veranda’s die de grenzen tussen binnen- en buitenleven vervagen.

Gasten genieten verder van een uitgebreide Rooftop Garden, een Resort Deck met unieke vrijdragende floatpools en een Sunset Bar met meerdere niveaus en terrassen die de achterkant van het schip opnieuw definieert. Net als op Celebrity Beyond brengt sterrenchef Daniel Boulud een fine dining-restaurant. Een gedurfd opnieuw ontworpen Grand Plaza met drie dekken vormt een luchtige en open binnenruimte. Uiteraard vinden gasten op Celebrity Ascent andermaal de Magic Carpet, een technisch hoogstandje dat hoog boven de zee uitsteekt en hen een ononderbroken uitzicht biedt terwijl ze aan een cocktail nippen of al fresco dineren.

© foto’s Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws