Wizard of Oz, robots en skateboarders stelen show op Icon of the Seas

Royal Caribbean International onthulde het entertainment dat centraal staat op de langverwachte Icon of the Seas. ’s Werelds grootste cruiseschip presenteert een gedurfde, nieuwe reeks grootschalige shows op de vier kenmerkende ‘podia’ van de cruisemaatschappij – lucht, ijs, water en theater – en meer livemuziek en komedie dan ooit tevoren. Van de eerste vertolking van ‘The Wizard of Oz’ op zee en een liveshowband-extravaganza tot de debuutcast van robots, skateboarders en meer: de entertainmentlijst op Icon is gemaakt voor elk type gezin en vakantieganger.

Royal Caribbean is uitgegroeid tot de grootste producent van live-entertainment ter wereld en dat moet straks ook blijken op Icon of the Seas. Meer dan 75 artiesten van wereldklasse staan in de schijnwerpers in het geheel nieuwe AquaDome en het AquaTheater, het Royal Theatre en de Absolute Zero-ijsarena, waar ultramoderne technologie wordt tentoongesteld, zoals 3D-vliegsystemen en robotarmen die fungeren als duikplanken voor hoogduikers. Daarnaast zullen 50 live-muzikanten en cabaretiers de toon zetten op meer locaties, waaronder de nieuwe Lou’s Jazz ‘n Blues en Dueling Pianos, en favorieten zoals de Schooner Bar en de Engelse pub Point & Feather.

“De kern van zoveel van de herinneringen die tijdens Royal Caribbean-vakanties worden gemaakt, is een combinatie van live-entertainment die ongeëvenaard is in de reisindustrie. Op Icon of the Seas tillen we het amusement bovendien naar een hoger niveau”, aldus Nick Weir, senior vice-president, entertainment bij Royal Caribbean International. “Als je een fan bent van grootschalige producties op Broadway en West End of van livemuziek en comedy in hotspots als Las Vegas, dan heeft Icon het allemaal voor elke stemming en stijl in één vakantie, naast nooit eerder vertoonde wendingen alleen te vinden op Royal Caribbean.”

AquaDome

Een van de bijzondere locaties wordt de nieuwe AquaDome waar twee shows worden gepresenteerd. Door technologische en fysieke prestaties te combineren, debuteert in ‘Aqua Action’ een nieuw soort cast met een hoog octaangehalte. Hoogduikers op Olympisch niveau, skateboarders, luchtacrobaten,  evenwichtskunstenaars en gesynchroniseerde zwemmers komen samen met hightech primeurs, zoals een dubbel 3D-vliegsysteem, robots die ook dienst doen als duikplanken en decormakers die de grenzen tussen live-actiefilm en theatrale ervaring laten vervagen.

In de tweede show, ‘Pirates vs. Mermaids’, komt een mythische wereld tot leven met een combinatie van een luchtige verhaallijn, sprookjesfiguren en humor voor zowel volwassenen als kinderen. Piraten en zeemeerminnen pronken met hun grootste prestaties en laten zien wie uiteindelijk de oceaan regeert.

Royal Theater

De top-of-the-bill in het Royal Theater wordt ‘The Wizard of Oz’. Royal Caribbean is de eerste cruisemaatschappij die het klassieke verhaal van Dorothy’s avontuur in Oz brengt, maar met een moderne twist. De vertolking van deze favoriet door de generaties heen bevat personages die boven het publiek uitstijgen, een revolutionair decorontwerp met nooit eerder vertoonde podiumeffecten, meer dan 600 kostuumelementen en een originele partituur uitgevoerd door een 16-koppig orkest.

‘SHOWBAND! Live. Music. Now.’ zet 16 getalenteerde muzikanten in de spotlight. Door hun topvaardigheden te combineren met de allernieuwste geluids- en videotechnologie van de locatie, zullen de showdirigent, strijkers-, houtblazers-, koper- en percussie-instrumentalisten de kracht van livemuziek benutten om het publiek volledig onder te dompelen in een meer dan zintuiglijke ervaring.

Absolute Zero

Gasten op Icon of the Seas kunnen op hun weekcruise in de ijsarena applaudisseren voor twee shows. ‘Starburst: Elemental Beauty’ is een artistieke interpretatie van het periodiek systeem der elementen. De ijscast op Olympisch niveau zal indruk maken met krachtige, snelle choreografie met meer trucs en hogere sprongen, mogelijk gemaakt door het ontwerp van de nieuwe ovaalvormige ijsarena. Die moet de introductie door de cruisemaatschappij van de eerste ijsbaan op zee in 1999 naar nieuwe hoogten brengen. Samen met adembenemende digitaal in kaart gebrachte achtergronden en levendige verlichtingsdisplays wordt de show een volledig meeslepende ervaring.

‘Once Upon a Time: The King’s Royal Ball’ is de ultieme bijeenkomst van beroemde sprookjesachtige supersterren en speciaal op maat gemaakt voor jonge vakantiegangers en hun gezinnen. Tijdloze verhalen nemen iedereen mee op een nostalgische rit door hun kindertijd met wendingen en verrassende nieuwe details die geen deel uitmaken van de originelen.

Beyond the Stage

Muziekliefhebbers en fans van komedie kunnen ook in de publieke ruimtes genieten van deuntjes, dansbewegingen en humor. Negen hotspots op Icon of the Seas brengen een ode aan de hitparades aller tijden op het gebied van rock, pop, Caraïbische beats en Latin-muziek. Lachen staat centraal in de op Manhattan geïnspireerde Comedy Club waar drie comedians ervoor zorgen dat een date night of een avondje uit met vrienden onvergetelijk wordt (adults only).

Zeelui en matrozen van allerlei pluimage nemen in ‘Ships Ahoy!’ de opnieuw ontworpen Royal Promenade over met hun vloten;die honderden scheepsmaten uit het verleden en het heden vervoeren. Die ontmoeten elkaar voor een vertoon en strijd van vaardigheden.

Neem een kijkje achter de schermen van het entertainment in de nieuwste aflevering van de videoserie ‘Making an Icon: Creating Show-Stopping Entertainment’. Icon zet de toon voor het vestigen van records en een unieke combinatie van het beste van elke vakantie – van een verblijf in een resort tot een strandvakantie en een pretparkavontuur. Het schip is de plek waar iedereen samen en op eigen voorwaarden herinneringen kan opdoen. Hoogtepunten van de baanbrekende ervaringen die Icon in petto heeft, zijn onder meer zes recordbrekende waterglijbanen, zeven zwembaden – één voor elke dag van de week –, een buurt ontworpen voor jonge gezinnen, entertainment in de lucht, op ijs, in het water en het podium en dan 40 manieren om te dineren en te drinken in acht buurten die bestemmingen op zichzelf zijn.

Tussen de adrenaline en de manieren om te relaxen tijdens de zevendaagse vakanties van Icon, kunnen avonturiers de eilanden van het oostelijke en westelijke Caraïbisch gebied en de Bahama’s verkennen, waaronder Basseterre (St. Kitts en Nevis), Roatán (Honduras), Cozumel (Mexico) en de bekroonde privébestemming van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay met de nieuwe Hideaway Beach, alleen voor volwassenen (opening in januari 2024). Meer details over Icon zijn beschikbaar op www.RoyalCaribbean.com/Icon.

© foto’s Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws