MSC Cruises biedt volgende zomer boeiende bestemmingen en routes voor elk type vakantieganger

Terwijl reizigers over de hele wereld vooruitkijken naar volgende zomer, nodigt MSC Cruises gasten uit om hun zomervakantie te boeken aan boord van één van haar schepen. Het zomerprogramma 2024 van de cruisemaatschappij bevat zorgvuldig samengestelde routes, waaronder afvaarten naar Noord-Europa, het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied en de Caraïben, zodat reizigers keuze te over hebben.

Van rustige escapades tot avontuurlijke belevenissen, de routes van MSC Cruises hebben voor elk type reiziger iets te bieden. Gasten kunnen ontspannen op de Griekse eilanden of genieten van de zon op een strandvakantie in het Caraïbisch gebied. De meer avontuurlijke reizigers kunnen een zomer als geen ander beleven tijdens een trektocht door IJsland en Groenland of een pittoresk bezoek aan de Noorse fjorden, terwijl culinaire fijnproevers welkom zijn aan boord van een van MSC Cruises’ afvaarten naar het westelijke Middellandse Zeegebied om er te proeven van enkele van ‘s werelds beste delicatessen.

Op deze afvaarten zullen gasten ook genieten van de ervaring aan boord van de schepen. Met entertainmentprogramma’s van wereldklasse, een ruim aanbod aan eetgelegenheden, luxewinkels, gezinsvriendelijke activiteitenruimtes en nog veel meer verkennen ze niet alleen unieke bestemmingen, maar zullen ze merken dat de reis aan boord al de helft van het plezier is. “Of de zomer van 2024 nu in het teken staat van een strandparadijs, een culinaire ontdekkingstocht of een avontuurlijke vakantie, MSC Cruises biedt een zorgvuldig samengestelde route die is ontworpen om aan de wensen van elke gast te voldoen”, aldus de rederij.   

Op zoek naar… de ultieme relaxvakantie

Wie volledig wil ontspannen, raadt MSC het oostelijke Middellandse Zeegebied en de Griekse eilanden aan. Bekend om hun indrukwekkende uitzichten op zee, zonsopgangen en -ondergangen om naar te verlangen en ongerepte stranden waar je rustig van een zomercocktail kan genieten, bieden deze regio’s een overvloed aan bestemmingen die een mix van sereniteit en onvergetelijke ervaringen aan.

Waarom kies je niet voor Santorini, wereldberoemd dankzij de prachtige witgekalkte gebouwen en blauwgekalkte kerken? Stap in de relaxte sfeer van het naburige Mykonos met beach club vibes en zonovergoten geplaveide straten. Slenter door Brindisi en stop op een oud stadsplein voor een apero of zoek een afgelegen strand in de buurt van Split. Voor je het weet zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Onder meer MSC Divina, MSC Lirica, MSC Opera en MSC Sinfonia doorkruisen deze vaargebieden.

Op zoek naar… een perfect strandverblijf

Witte zandstranden en kristalhelder water vind  je in overvloed in het Caraïbisch gebied. Reizigers die op zoek zijn naar het perfecte strandverblijf, kunnen hun dromen waarmaken op een eilandparadijs dat als een wereld aanvoelt.

Gasten kunnen de wereldberoemde Dunn’s River Falls en Cool Blue Hole ontdekken in Ocho Rios (Jamaica) en het weelderige tropische woud rond de Cayman Crystal Caves in George Town (Kaaimaneilanden) bezoeken voordat ze genieten van de rust en stilte op het zand van Cable Beach in Nassau (Bahama’s) of een duik nemen in het water om te snorkelen en paddleboarden op MSC Cruises’ particuliere eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve. MSC Cruises biedt een breed scala aan routes naar deze bestemmingen en nog veel meer op schepen zoals de MSC Magnifica, MSC Meraviglia, MSC Seascape en MSC Seashore.

Op zoek naar… een indrukwekkende natuur

IJsland en Groenland bieden reizigers verbluffende ruige landschappen. Deze bestemmingen staan garant voor een actief en avontuurlijk bezoek waar je hart sneller van gaat kloppen.

Geniet in Groenland van een walvisexcursie om bultrugwalvissen van dichtbij te bekijken tijdens het hoogseizoen in Nuuk, wandel over een van de vele schilderachtige paden in Qaqortoq of maak een ontspannen wandeling rond het pittoreske Qaqortoq-meer. Ga in IJsland naar de top van de iconische Hallgrimskirkja-kerk voor een prachtig 360-graden uitzicht op Reykjavik en verken het Mývatn-meer en de Goðafoss-waterval tijdens een begeleide tocht vanuit Akureyri. Gasten die op zoek zijn naar een actief uitje hoeven niet verder te kijken dan MSC Cruises’ aanbod van routes naar Groenland en IJsland aan boord van MSC Opera en MSC Preziosa.

Op zoek naar… een paradijs voor fijnproevers

Gastronomen die op zoek zijn naar bestemmingen boordevol cultuur en culinaire hoogstandjes kunnen hun hart ophalen in de Westelijke Middellandse Zee. Met havens in iconische Italiaanse, Spaanse en Franse steden kunnen fijnproevers verschillende van ‘s werelds meest gekoesterde culinaire tradities ontdekken.

Ga naar Napels, de geboorteplaats van de pizza en geniet van een vers gemaakte margherita, voordat je geniet van een Siciliaanse cannolo in Palermo. Bezoek het cultureel welvarende Valencia en leer hoe je het kenmerkende paella-gerecht maakt of geniet van een glas lokale wijn aan de Franse Rivièra in Cannes. Ontdek de culinaire geneugten van de Middellandse Zee aan boord van MSC World Europa, MSC Seaside en MSC Seaview.   

Op zoek naar… een perfect uitzicht

Als een adembenemend uitzicht op je zomer-bucketlist staat, bezoek dan de ontzagwekkende Noorse fjorden, bekend om de weelderige landschappen en schilderachtige omgevingen. Geniet van de bezienswaardigheden van de Molde-fjord, een inham van de Noorse Zee omgeven door levendige natuur en wilde dieren. Ontdek de stad Nordfjordeid gelegen tussen de grootste gletsjer op het vasteland van Europa en de kust van Noorwegen. De Nordfjord is de op vijf na langste fjord van Noorwegen, omgeven door weelderige groene bergen en open landbouwgrond. Aanschouw de natuurlijke schoonheid van de Noorse fjorden met zomerroutes aan boord van MSC Euribia.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws