Royal Caribbean vaart in 2025 met zes schepen in Europa

De zomers in Europa zullen zes keer zoveel herinneringen opleveren nu Royal Caribbean International een nieuwe reeks Europese vakanties voor 2025 uitrolt. Families en vrienden kunnen hun zinnen zetten op avontuur van twee tot twaalf nachten met zes schepen boordevol actie die vertrekken van vijf populaire bestemmingen, waaronder Allure of the Seas die voor het eerst sinds 2015 terug vaart vanuit Barcelona en favorieten als Odyssey, Independence, Explorer, Voyager en Brilliance of the Seas.

Of het nu gaat om Piraeus (Athene), Barcelona, Ravenna, Civitavecchia (Rome) of Southampton, vakantiegangers hebben een zomer vol mogelijkheden in petto. De avontuurlijke line-up omvat de pittoreske kusten en steden in de Middellandse Zee, waaronder Mykonos, Rhodos, Santorini, La Spezia (Firenze) en Villefranche (Nice) en de ontzagwekkende landschappen van Dubrovnik, Madeira en de Noorse fjorden.

De zes schepen van Royal Caribbean stellen een kenmerkende reeks sensaties en manieren om te ontspannen voor. Hoogtepunten zijn onder meer Allure’s meer dan 30 manieren om te dineren en drinken in zeven buurten, dubbele FlowRider-surfsimulators en entertainment in de lucht, op het ijs, in het water en in het theater. Odyssey stelt de RipCord by iFly skydiving-ervaring, de glazen observatiecapsule North Star die tot 90 meter boven de oceaan reikt en smaken die variëren van sushi tot Italiaans voor. The Perfect Storm-waterglijbanen en de minigolf zijn favorieten van de gasten op Independence en Voyager of the Seas.

Royal Caribbean vaart in 2025 met zes in plaats van zeven schepen in Europa. En dat is slecht nieuws voor onze regio. Jewel of the Seas komt over twee jaar niet terug naar Amsterdam. Dat betekent dat de rederij geen afvaarten voorstelt vanuit de Benelux. Wie in Noord-Europa wil cruisen, moet vertrekken vanuit Southampton. De jongste jaren bouwt Royal Caribbean haar aanwezigheid in Europa stelselmatig af. Dat gebeurt ten voordele van de Caraïben en de focus die de maatschappij legt op haar particuliere eiland Perfect Day at CocoCay in de Bahama’s.

Hoogtepunten van het seizoen

Allure of the Seas verzorgt weekcruises vanuit Barcelona en Rome naar Palma de Mallorca, La Spezia (Firenze/Pisa), Marseille (Provence) en Napels. Met Allure zijn de ongeëvenaarde reeks baanbrekende Oasis Class-ervaringen terug. De hoogtepunten variëren van de klimmuren en de FlowRider-surfsimulators tot een negen verdiepingen hoge zipline, restaurants die sushi, hibachi, Italiaanse gerechten en Amerikaanse steakhouse-klassiekers serveren en de theatrale hit ‘Mamma Mia!’.

Odyssey of the Seas vertrekt vanuit Civitavecchia (Rome) op avonturen van 7 tot 12 nachten in Turkije, Cyprus en Griekenland. Het schip wordt ook het eerste in zijn klasse dat in Istanbul overnacht als onderdeel van een unieke vakantie van 10 nachten.

Independence of the Seas is na zes jaar terug in Southampton met een reeks vakanties van 2 tot 12 nachten. Het schip stelt minitrips naar Brugge voor, weekcruises en langere reizen naar de Noorse fjorden, Scandinavië, het Iberisch Schiereiland, de Canarische Eilanden en de Azoren.

Voyager of the Seas krijgt in de zomer van 2025 Piraeus (Athene) als thuishaven voor weekcruises naar het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied. Op het vaarschema staan Frankrijk, Spanje, Sicilië, Sardinië en Kroatië. Ook Brilliance of the Seas heeft de Griekse hoofdstad als uitvalsbasis voor twee sets van avonturen van zeven nachten naar Cyprus, Griekenland en Turkije. Gasten ontdekken onder meer de oude geschiedenis in het 15de-eeuwse kasteel in Bodrum, proeven lokale delicatessen in Limassol en drinken cocktails terwijl ze uitkijken over de iconische blauwe koepels van Mykonos.

Explorer of the Seas biedt vanuit Ravenna drie verschillende vakanties van zeven nachten aan op de Egeïsche en Adriatische Zee. Die brengen de gasten naar onder meer Dubrovnik, Split, Athene, Argostoli en Kotor.

© foto’s Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws