Seabourn presenteert keuken voor nieuwe Solis-restaurant

Seabourn onthulde aanvullende gerechten voor Solis, de nieuwe gastronomische locatie ter ere van de mediterrane keuken, geïnspireerd door de plaatsen die haar schepen bezoeken. Dit nieuwe restaurant ter vervanging van The Grill van Thomas Keller, wordt geleid door meesterkok en culinaire partner Anton ‘Tony’ Egger, die een diepgaande kennis bezit over authentieke gerechten en mediterrane ingrediënten, evenals van de culinaire voorkeuren van de Seabourn-gasten.    

“Als het brein achter twee van Seabourn’s meest populaire dinerconcepten, Earth & Ocean en Sushi, brengt chef-kok Tony zowel vaardigheden op Michelin-niveau als zijn passie voor reizen en gastronomie mee naar Seabourn”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Tony heeft een opmerkelijke staat van dienst op het gebied van het introduceren van nieuwe culinaire ervaringen en partnerschappen. Ik ben zo trots dat ik zijn creatieve energie kan ondersteunen terwijl hij en ons buitengewone team Solis vormgeven tot een ervaring waar onze gasten dol op zullen zijn.”

Solis staat gepland voor een lancering op Seabourn Quest in januari 2024 en wordt door chef-kok Egger vormgegeven als een bestemming om te genieten van ‘lichtere, frissere en gezondere gerechten’ uit landen langs de zonovergoten randen van de Middellandse Zee zoals de kusten van Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland, Kroatië, Marokko, Malta en Turkije, evenals Tunesië, Algerije en Egypte. Typische gerechten zijn onder meer de Bistecca Alla Fiorentina, een 900 gram wegende porterhouse steak met groenten en nieuwe aardappelen, een Griekse Horiatiki-salade met op vat gerijpte fetakaas, komkommers, Batala-tomaten, ingelegde rode sjalotjes, oregano en verse munt of een verse tomatentaart met witte ansjovis, geroosterde knoflook, ovengeroosterde auberginepuree en groene olijven.

‘Voedsel van de zon’

De Oostenrijkse Egger is al sinds 1998 Executive Chef bij Seabourn. Hij werkte samen met Senior Corporate Chef Franck Salein om een restaurant te bedenken dat aan de voorkeuren van de gasten zal voldoen en tegelijkertijd het dineren van wereldklasse naar een hoger niveau blijft tillen. Solis is geïnspireerd door Seabourn-gasten die bij ondervraging de mediterrane keuken als hun beste keuze voor een nieuw restaurant en ‘vers en gezond’ als hun voorkeursattributen bestempelden.

“Mensen associëren bijvoorbeeld de klassieke Franse keuken vaak met Parijs en gerechten doordrenkt met boter en room. Maar olijfolie regeert in Zuid-Frankrijk omdat het zoveel warmer is langs de Middellandse Zee. De kustkeuken is een populair dieet en de basis voor veel gezond leven. Dat geeft ons veel inspiratie”, aldus Egger. Deze keuken omvat ‘voedsel van de zon’ met tuinproducten die zijn gerijpt door lange groeiseizoenen, verse zeevruchten en regionale varianten van koolhydraten zoals fougasse, platbrood uit de Provence. De focus op de zon en warmte inspireerde ook de naam Solis, wat Latijn is voor zon.

Het menu dat chef-kok Egger voor Solis samenstelt, omvat kenmerkende gerechten en dagelijks wijzigende schotels op basis van de beschikbaarheid van ingrediënten en de locatie wanneer de chef-koks verse lekkernijen terugbrengen van markten wanneer schepen in de haven zijn. Het menu bevat ook inbegrepen wijnen en premiumselecties uit de kustgebieden, verkrijgbaar per glas of fles, evenals vintage-geïnspireerde cocktails samengesteld door getalenteerde mixologen en bereid met moderne ingrediënten.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws