Holland America Line opent Alaska Cruisetours voor 2025

Na de zomerrelease van de Alaska-cruises voor 2025, heeft Holland America Line nu ook de Alaska Cruisetours geopend. De zeventien Cruisetours voor het seizoen 2025 bieden meer toegang tot de dierenwereld en de kans om meer gletsjers in Alaska te zien dan welke andere cruisemaatschappij ook. Deze tours blijven volgens HAL de enige manier om Denali National Park en Canada’s Yukon te verkennen in combinatie met een cruise naar Alaska.

Voor het seizoen 2025 heeft Holland America Line een nieuwe 14-daagse Ultimate Denali-tour toegevoegd met twee nachten in Denali, een overnachting in Homer samen met meer stadsbezoeken in Alaska en een zevendaagse cruise. Met de toevoeging van een Denali Natural History Tour aan alle Denali-routes van één nacht, bevatten de Alaska Cruisetours nu een gratis rondleiding voor gasten in het nationale park.

“We blijven onze Cruisetours verbeteren om ervoor te zorgen dat we de nummer één keuze blijven voor het verkennen van Alaska, van meer toegang tot wilde dieren tot de meeste dagen aan land tijdens één enkele tour”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “Voor 2025 hebben we een nieuwe Cruisetour-optie toegevoegd en bieden we een Denali National Park-tour aan voor alle gasten. Voor reizigers die de Yukon willen zien, blijven we de enige cruisemaatschappij die deze ervaring uitbreidt met een van de nieuwste UNESCO-werelderfgoedlocaties.”

Met 17 verschillende Cruisetours in 2025 kunnen gasten kiezen of ze naar Alaska willen cruisen of eerst over land reizen en één, twee of drie nachten in Denali National Park verblijven. Degenen die Canada verder willen verkennen, kunnen een reis naar de afgelegen landschappen van de Yukon toevoegen met stops in Dawson City en Whitehorse. Vier schepen bieden Alaska Cruisetours aan: Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zaandam.

Hoogtepunten voor Denali Cruisetours

Nieuw Amsterdam en Noordam zullen Denali Cruisetours aanbieden variërend van negen tot veertien dagen tussen Vancouver en Anchorage of Fairbanks. Alle tours omvatten een zevendaagse Glacier Discovery-cruise met Glacier Bay, Juneau, Ketchikan en Skagway plus College Fjord of Hubbard Glacier (afhankelijk van de richting) en de Inside Passage. De landzijde omvat maximaal drie nachten in het McKinley Chalet Resort van Holland America Line, bij de ingang van Denali National Park.

Alle Single Denali-routes bevatten nu een gratis Denali Natural History Tour in het park. Gasten kunnen op zoek gaan naar de ‘Big 5’ van Alaska (beren, elanden, dall-schapen, kariboes en grijze wolven) in hun natuurlijke habitat. Alle dubbele en driedubbele Denali-routes omvatten de Tundra Wilderness Tour, die de beste wilde dieren in het Denali National Park omvat.

Hoogtepunten voor Yukon & Denali Cruisetours

Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die een cruise naar Alaska aanbiedt in combinatie met een rondreis over land naar Denali en de Yukon. Deze tours variëren van negen tot achttien dagen en omvatten een drie- of vierdaagse Inside Passage cruise op Koningsdam of Zaandam of een zevendaagse Glacier Discovery cruise op Nieuw Amsterdam of Noordam, een verblijf van twee of drie nachten in Denali en een reis naar de Yukon. Nieuw is de 14-daagse Ultimate Denali-tour met een overnachting in Homer, naast tijd in Fairbanks en Anchorage voor of na een zevendaagse cruise.

Gasten op de Holland America Line Cruisetour zullen een van de nieuwste UNESCO-werelderfgoedlocaties ervaren: Tr’ondëk-Klondike. Die werd in september 2023 toegevoegd en omvat Dawson City, die rijk is aan geschiedenis en de culturele impact op de inheemse volkeren van de Klondike Gold Rush. Bij alle Yukon & Denali Cruisetours is tevens een rit met de McKinley Explorer full-dome treinwagons inbegrepen en bij bepaalde reisroutes is de historische White Pass & Yukon Route spoorlijn vanuit Skagway toegevoegd. Deze tours bieden overnachtingen aan in Dawson, Denali, Fairbanks, Anchorage en Skagway.

Bepaalde routes omvatten een rondleiding door Dawson City. In Fairbanks krijgen gasten een Gold Dredge 8- of Riverboat Discovery-tour en elke Yukon & Denali-route is inclusief de Tundra Wilderness Tour in het Denali National Park.

© foto’s Holland America Line & Andy Newman

Klik hier voor meer nieuws