Regent neemt Seven Seas Grandeur in ontvangst

De Fincantieri-werf in Ancona heeft de Seven Seas Grandeur opgeleverd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Harry Sommer, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings, Gilberto Tobaldi, directeur van de Ancona-werf en de top van het scheepsbouwbedrijf. Het derde en finale luxeschip van de Explorer-klasse wordt op 10 december in Miami gedoopt en zal deze winter door de Caraïben varen.

Seven Seas Grandeur is het sluitstuk van een bestelling die Regent Seven Seas Cruises zo’n tien jaar geleden plaatste voor drie luxeschepen voor 746 passagiers met een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gastverhoudingen in de cruise-industrie. Na de Seven Seas Explorer in 2016 en de Seven Seas Splendor in 2020 vormt Seven Seas Grandeur niet alleen het sluitstuk, maar ook het meest luxueuze vaartuig in de reeks. Het kreeg als thema ‘Heritage of Perfection’ mee. Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Seven Seas Grandeur is geïnspireerd op het erfgoed van Regent, maar tegelijk geheel voorbereid op de toekomst. Dat uit zich onder meer in de heerlijke gerechten en de prachtig ingerichte restaurants.”

Fine dining

Het schip wil een nieuwe norm zetten voor fine dining op zee met tal van nieuwe gerechten voor de zeven inbegrepen eetgelegenheden en een herinrichting van de gastronomische specialiteitenrestaurants. Zo onderging bijvoorbeeld Compass Rose, het signatuurrestaurant van Regent Seven Seas Cruises, een metamorfose. In het hoofdrestaurant zitten de gasten onder een dak van verlichte bomen waarin kristal en hout is verwerkt en dat de illusie van een sprookjesbos oproept. Wanneer het diner bij ondergaande zon wordt geserveerd, hullen duizenden met kristal omrande blaadjes het restaurant in een ontzagwekkend decor. Het heringerichte Prime 7 doet denken aan de traditionele steakhouses in New York City in de vorige eeuw, maar met een hedendaagse stijl. Het Franse Chartreuse ademt met haar art-decostijl de glamour en kunstzinnigheid van Parijs uit. Pacific Rim vermengt zalige smaken met een rustgevende zensfeer. Sette Mari at La Veranda roept de Amalfikust op.

De gasten verblijven in vijftien types van suites van de Veranda Suite die inclusief balkon 28 m² beslaat tot de Regent Suite met een oppervlakte van 292 m², aangevuld met 195 m² aan balkon. Er hangt wel een prijskaartje van circa 10.000 euro per nacht aan vast. Volgens de rederij is de uitbreiding van de vloot een bewijs van de groeiende vraag naar luxecruises die het merk drijft. Regent schrijft haar succes toe aan het formaat van de schepen en de ongeëvenaarde ruimte die zij bieden.

Museumkunst

De kunstcollectie aan boord bestaat uit 1.600 stukken en heeft een waarde van meerdere miljoenen euro’s. Ze bestaat voornamelijk uit moderne kunst met werk van Pablo Picasso, Eduardo Arranz-Bravo, Walter Goldfarb, Zheng Lu en Fabergé. Regent Seven Seas kondigde vorig jaar een samenwerking aan met dit befaamde juwelenhuis. Volgens Andrea DeMarco symboliseert Fabergé de gedeelde ethos en onderscheidende kwaliteit die de twee luxemerken definiëren. Regent gaf Fabergé de opdracht een speciaal ‘ei’ te vervaardigen als pronkstuk van de kunstcollectie op de Grandeur.  ‘Journey in Jewel’ krijgt een ereplaats in het atrium van het schip. In het licht van die samenwerking wordt Sarah Fabergé, stichtend lid van de Fabergé Heritage Council en achterkleindochter van Peter Carl Fabergé de meter van het schip. Zij zal op de naamgevingsceremonie op 10 december in PortMiami oorringen en een ring in 18k witgoud met diamanten en parels dragen die speciaal voor dit event zijn gemaakt. Die zullen achteraf worden geveild voor het goede doel.

Seven Seas Grandeur vaart deze winter vanuit Miami naar het Caraïbisch gebied en bestemmingen als Costa Maya, San Juan, St. Barts en Great Stirrup Cay, het particuliere eiland van Norwegian Cruise Line Holdings. Ook het Panamakanaal staat twee maal op het programma. In maart 2024 steekt Grandeur via New York, Bermuda, de Azoren en Madeira de Atlantische Oceaan terug over voor zomerseizoen in de Middellandse Zee met uiteenlopende cruises vanuit Barcelona, Monaco, Rome, Venetië, Athene en Istanbul. 

In afwachting van de foto’s, kan je hier alvast renderings van het schip bekijken.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws