Star Clippers: niet alleen de beste boetiekrederij, ook de groenste!

‘Meest groene cruiserederij’ en ‘Beste boetiek-cruisemaatschappij’ zijn de twee prijzen die Star Clippers opnieuw in de wacht heeft kunnen slepen op de derde editie van de World Cruise Awards. Terecht, want Star Clippers blijft een buitenbeentje in de wereld van het cruisen. Terwijl iedereen in de scheepvaart naarstig op zoek is naar groene brandstoffen en oplossingen, schuimen de zeilschepen van Star Clippers reeds decennialang de wereldzeeën af, voortgestuwd door de wind.

De belangrijkste energiebron van de schepen is de windaandrijving, die zowel overvloedig als emissievrij is. Dus zodra het kan, hijsen de schepen de zeilen en klieven de klippers door de open zee, uitsluitend aangedreven door windenergie. Uiteraard is er soms te weinig wind, dan wordt er gevaren op de motor, maar ook hier doet Star Clippers inspanningen. Zo varen de drie schepen van de maatschappij met hoogwaardige gasolie met een laag zwavelgehalte waarvoor ze een internationaal certificaat kregen voor de preventie van luchtverontreiniging. Het is een perfect huwelijk tussen eeuwenoude navigatietechnieken en de behoefte aan duurzame oplossingen, en dat aan boord van moderne schepen met een klassieke uitstraling.

De Star Clipper, Star Flyer en Royal Clipper zijn boetiekschepen met een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer. Ze zijn kleinschalig, stijlvol en een hele belevenis op zich. Daarom kreeg de rederij terecht de award voor de beste boetiek-cruisemaatschappij.

Je reist mee aan boord van een klassiek zeilschip dat luxueus is uitgerust, met een bemanning die het beste van zichzelf geeft. ‘Eigenzinnig’ is het minste wat je kan zeggen over de Zweed Mikael Krafft die Star Clippers heeft opgericht. Hij slaagde erin om een unieke manier van zeereizen uit te bouwen. De klippers kiezen ook resoluut voor verrassende bestemmingen, weg van de megaschepen.

Een unieke beleving

De vaartuigen zijn intiem. Het kleine passagiersaantal zorgt voor een geheel andere beleving: leuke ontmoetingen en gesprekken met gelijkgestemde gasten (liefhebbers van de zee), geen wachtrijen, een rustige sfeer, ruimte en plaats, dineren met wie je wil. Daarnaast zijn ze kleinschalig. De vijfmaster biedt plaats aan 227 passagiers, terwijl de twee viermasters uitvaren met maximaal 166 gasten. Ze vallen in de haven dan ook op naast de grote resortschepen.

Wie aan boord stapt, valt een stijlvol interieur op. Niets is immers mooier dan een rank klipperschip dat onder volle zeil door het water klieft. En dan is er uiteraard de nautische beleving: het hijsen van de zeilen, het voelen van de stuwkracht van de wind, het ruisen van de zee horen, in het net van de boegspriet liggen, het navigeren op de sterren en het klimmen in de mast (voor wie durft). De schepen van Star Clippers varen in de zomer in de Middellandse Zee. In de winter zoeken ze het mooie weer op in de Caraïben, Costa Rica en het Panamakanaal. De schepen zijn ook aanwezig op befaamde zeilevenementen, zoals de St. Barts Regatta in maart of Les Voiles de St. Tropez in september. Ideaal om de race te volgen en de sfeer aan land op te snuiven.

Meer info: www.starclippers.com

© foto’s Star Clippers

Klik hier voor meer nieuws