Celestyal Cruises koopt voormalige AIDAaura

Celestyal Cruises heeft de voormalige AIDAaura gekocht. Het schip wordt de volgende maanden vernieuwd en komt in maart 2024 in de vaart als Celestyal Discovery. Na de Celestyal Journey (de voormalige Ryndam van Holland America Line) is dit het tweede schip dat de Griek-Cypriotische rederij aan haar vloot toevoegt.

Chris Theophilides, CEO van Celestyal: “Gezien de sterke markt- en zakelijke omstandigheden zijn we blij dat we de vernieuwing van onze vloot hebben bespoedigd en de Celestyal Discovery in de Celestyal-familie kunnen verwelkomen. Celestyal Discovery sluit zich aan bij de Celestyal Journey en ondergaat een uitgebreid renovatieprogramma tijdens de winterperiode, wat nog maar eens onze intentie aangeeft om onze klanten te blijven verrassen. Als een zelfverzekerd uitdagermerk is ons team verheugd om volgend seizoen furore te blijven maken met een vernieuwde vloot, netwerk en een hernieuwd richtinggevoel.”

Celestyal Discovery vervangt de Celestyal Olympia, het oudste schip binnen de vloot, en biedt plaats aan 1.266 passagiers. Het schip beschikt over 633 kajuiten, waarvan 62 met balkon.  Het voormalige AIDA-schip uit 2003 wordt deze winter in Athene voor meerdere miljoenen euro’s gerenoveerd en komt in het voorjaar in de vaart. Tijdens de verbouwingswerken krijgt het schip onder meer het specialiteitenrestaurant Grillseekers, een Sozo-wellnesscentrum, de Greek Deli en de Fig and Honey-ijs- en sapbar. Het zal ook over het Amphitheatre beschikken en ruimte voor vergaderingen en events. Volgens Celestyal mogen gasten zich nog aan enkele nieuwigheden verwachten die de volgende maanden worden aangekondigd.

De afvaarten met de Celestyal Discovery gaan op 11 december in de verkoop. Gasten die al een cruise hadden geboekt op de Celestyal Olympia, worden overgezet naar het nieuwe schip. De rederij zal de passagiers of hun reisagenten hierover contacteren.

De aankondiging is minder goed nieuws voor Life at Sea die de AIDAaura wilde gebruiken voor haar drie jaar durende wereldreis. Die moest op 1 november vertrekken vanuit Istanbul. Volgens de rederij duurde de overdracht van de fondsen langer dan verwacht. Blijkbaar was er dus meer aan de hand en aasde ook Celestyal Cruises op het voormalige vaartuig van AIDA. Het is onduidelijk hoe het nu verder moet met Life at Sea en of die wereldreis al dat niet (op korte termijn) kan plaatsvinden.

© foto Celestyal Cruises

Klik hier voor meer nieuws