Windstar Cruises vaart in 2025 voor het eerst naar Zuid-Amerika

Windstar Cruises breidt vanaf 27 december 2025 haar wereldwijde netwerk uit met cruises in Zuid-Amerika aan boord van het suitejacht Star Pride. De diversificatie naar deze regio creëert volgens de rederij nieuwe kansen voor haar goed bereisde gasten met bucketlist-bestemmingen zoals Machu Picchu in Peru en de Galapagoseilanden in Ecuador.

De nieuwe 16-daagse ‘Marvels of Latin America Cruise Tour’ tussen Colón in Panama en Lima in Peru (of omgekeerd) omvat een pre- of post-cruisetour naar Machu Picchu en een optie voor een midcruise overlandtour naar de Galapagoseilanden. Een kortere versie, een 11-daagse ‘Marvels of Ecuador, Peru and the Panama Canal’ omvat enkel de cruise en een optionele tour naar de Galapagos.

“Onze nieuwe cruisetour naar Machu Picchu en overlandtour naar de Galapagos laten onze gasten meer zien van Zuid-Amerika”, legt Christopher Prelog, president van Windstar Cruises, uit. “Ik ben opgewonden om onze trouwe klanten nieuwe bestemmingen aan te bieden. Wij zorgen voor de ingewikkelde logistiek om hen naar al deze spectaculaire plekken te brengen.”

Het vaarschema omvat een reis bij daglicht door het iconische Panamakanaal en meerdaagse verkenningen in Manta, Guayaquil en Lima. Andere transithavens zijn onder meer Machala (waar meer lokale bewoners op vakantie gaan dan toeristen) en Trujillo, waar reizigers de nabijgelegen archeologische vindplaats Chan Chan van een pre-Colombiaanse Chimu-stam kunnen bezoeken.

Meerdaagse excursies

De vijfdaagse Machu Picchu-tour wordt aangeboden als excursie vóór of na de cruise. Hoogtepunten omvatten de transfer naar de Heilige Vallei, bezoeken en diners bij lokale boeren, de rit met de legendarische Vistadome-trein door het Andes-landschap naar Machu Picchu waar een privégids de gasten meeneemt door het UNESCO-werelderfgoed, het verkennen van de Urubamba-markt en een lokale keramiekworkshop alsook bezoeken aan Cusco en Lima. De deelnemers overnachten in luxe boetiekhotels en genieten van inbegrepen maaltijden met lokale ingrediënten en smaken waarvoor Peru bekend staat.

De driedaagse Ecuadoriaanse midcruise-excursie naar de Galapagos start in Manta of Guayaquil, afhankelijk van de datum/richting van de afvaart. Na de vlucht naar de Galapagos nemen de gasten een veerboot naar de Santa Cruz Highlands om reuzeschildpadden te zien in hun natuurlijke habitat en het Charles Darwin Research Station te bezoeken. De volgende dag reizen ze aan boord van een kleine veerboot naar een van de onbewoonde eilanden van de Galapagos-eilanden: North Seymour Island, Bartolome Island, South Plaza Island, Santa Fe Island, of Floreana Island. Op de laatste dag vliegen de gasten terug naar het Windstar-jacht in Guayaquil of Manta (afhankelijk van de datum en routerichting).

Prelog benadrukt de unieke kans om met het Panamakanaal, Machu Picchu en de Galapagos drie niet te missen bezienswaardigheden te bezoeken op één reis van 16 dagen. “Deze tours verzorgen elk detail en brengen gasten dichter bij de natuur, cultuur en geschiedenis van de regio op een manier die respect heeft voor het land en de lokale bevolking. Omdat we starten of eindigen in Panama versus Florida waar deze routes traditioneel vertrekken, hebben we minder zeedagen en meer havenaanlopen in Zuid-Amerika voor een rijke bestemmingservaring.”

© foto’s Windstar Cruises

Klik hier voor meer nieuws