Celebrity Cruises lanceert seizoen 2025-2026

Celebrity Cruises heeft haar afvaartseizoen 2025-2026 aangekondigd, het meest ambitieuze ooit met meer dan 800 afvaarten naar meer dan 290 bestemmingen in 72 landen op 7 continenten. Het programma voor de vloot van 16 bekroonde schepen van de premium cruisemaatschappij omvat het Caraïbische debuutseizoen voor Celebrity Xcel, een volledig jaar cruises in de Caraïben en zes schepen en nieuwe havens in Europa.

Her hele jaar door in de Caraïben

Celebrity Xcel, het nieuwste en meest innovatieve Edge Series-schip, maakt haar Caraïbische debuut met afvaarten van zeven nachten vanuit Fort Lauderdale. Celebrity Beyond vaart voor het eerst het hele jaar vanuit Miami naar de Caraïben. Celebrity Ascent stelt langere vakanties voor met routes van 10 en 11 nachten door het Panamakanaal en naar de Zuidelijke Caraïben. Celebrity Silhouette en Eclipse hebben voor het eerst Fort Lauderdale als thuishaven voor afvaarten van 6 en 8 nachten.

Gasten kunnen tijdens het winterseizoen 2025-2026 vanuit vier havens in Florida kiezen uit negen schepen, waaronder vier van de Edge Series. Zij stellen de ultieme Caraïbische vakantie voor naar hotspots als Antigua, de Bahama’s en de ABC-eilanden, beroemd om hun adembenemende stranden, kleurrijke architectuur en uitgesproken Nederlandse flair. Met drie schepen pakt Celebrity tevens uit met het meest uitgebreide Caraïbische aanbod in de zomer.

Elke dag een nieuwe Europese bestemming

Het Europese aanbod van Celebrity omvat zes schepen, waaronder twee schepen uit de Edge Series, Celebrity Ascent en Celebrity Apex, die bijna 100 bestemmingen aandoen met 48 overnachtingen. Celebrity Apex keert voor haar tweede seizoen terug naar Southampton, met meer routes naar de poolcirkel en de Noorse fjorden dan voorheen, waardoor gasten nog meer mogelijkheden krijgen om het land van de middernachtzon en adembenemende historische fjorden te bezoeken. Reizigers kunnen ook voor het eerst het pittoreske Trondheim in Noorwegen ontdekken, een middeleeuwse stad met epische fjorden, eeuwenlange geschiedenis en een bloeiende eetcultuur.

Celebrity Ascent neemt gasten mee vanuit Barcelona en Rome op routes van 7 tot 11 nachten en bezoekt voor het eerst Bar in Montenegro, een rustige plek met groene hellingen bezaaid met eeuwenoude kloosters, mooie wijngaarden en lokale dorpen.

Celebrity Equinox vaart voor het eerst back-to-back zonder havens te herhalen op routes van 9 en 10 nachten. Ontdek de geneugten van de Italiaanse Rivièra, de Griekse eilanden, Frankrijk, Spanje en Portugal. Celebrity biedt gasten meer tijd om deze best beoordeelde havens te verkennen en zichzelf onder te dompelen in de cultuur als een local met overnachtingen in Istanbul, Firenze en Lissabon.

Voor de eerste keer zal Celebrity Cruises in juli en augustus 2025 een miniseizoen van vier afvaarten van zeven nachten rond IJsland aanbieden aan boord van Celebrity Silhouette. Deze routes vanuit Reykjavik bieden gasten de mogelijkheid om oude gletsjers, adembenemende landschappen en warmwaterbronnen te ervaren, evenals een nieuwe haven, Djúpivogur, de thuisbasis van de beroemde zwarte zandstranden en de ijsbergen van Diamond Beach.

Celebrity Cruises keert in 2025 ook terug naar Amsterdam, waarbij Celebrity Eclipse ‘Best of Scandinavia’-afvaarten van 12 en 13 nachten aanbiedt om reizigers de kans te geven unieke bestemmingen zoals Estland en Finland te verkennen, evenals overnachtingen in Stockholm en Kopenhagen voor de ultieme ontdekkingservaring in deze regio.

Celebrity Infinity en Celebrity Constellation varen in de zomer van 2025 naar Griekenland en Turkije met routes van respectievelijk 7 nachten vanuit Athene en van 10 en 11 nachten in Italië en Kroatië vanuit Rome en Ravenna. Celebrity Infinity blijft opnieuw het hele jaar door in Europa, waardoor gasten meer mogelijkheden krijgen om de Oude Wereld te ontdekken, terwijl ze de winterzon najagen. Reizigers kunnen de wonderen van het Heilige Land verkennen tijdens afvaarten van 10 en 11 nachten vanuit Piraeus (Athene) in de winter van 2026.

Twee nieuwe, onderscheidende Azië-routes

Met de heropleving van Azië hebben gasten de unieke kans om must-see bestemmingen en verborgen schatten te verkennen met overnachtingen in 11 verschillende steden. Celebrity Millennium vaart ‘Best of Japan’-routes van twaalf nachten, waarvan vele samenvallen met belangrijke festivals zoals de beroemde Japanse Gouden Week, Gion Festival en Nebuta Festival. En voor de eerste keer ooit zal Celebrity vier open-jaw-afvaarten aanbieden vanuit Seoul naar Japan.

Celebrity Solstice verzorgt vaarschema’s van twaalf nachten naar Hongkong, Vietnam en Thailand, waar gasten diep in de rijke geschiedenis en unieke keuken van Azië duiken en zich kunnen onderdompelen in de lokale cultuur met overnachtingen in Hanoi, Hongkong en Bangkok.

Alaska, the Last Frontier

Celebrity zal voor het seizoen 2025-2026 drie schepen in Alaska hebben. Celebrity Edge verzorgt haar tweede seizoen vanuit Seattle en wordt in de regio vergezeld door Celebrity Solstice en Celebrity Summit vanuit Vancouver of Seward. De rederij biedt gasten ook een unieke manier om Alaska te verkennen met een Cruisetour, geleid door lokale gidsen die zijn gekozen vanwege hun diepe wortels en verbindingen met de lokale gemeenschappen. De tours bieden de kans om het gevarieerde en prachtige binnenland van Alaska te ervaren, inclusief bestemmingen als Anchorage, het volkse Talkeetna en het wilde Denali.

Celebrity Edge keert terug naar Australië en Nieuw-Zeeland met iconische afvaarten door de haven van Sydney of de majestueuze fjorden van Nieuw-Zeeland, gevuld met culturele verrijking, majestueuze landschappen en een historische betekenis. Celebrity Equinox keert in 2025-2026 terug naar Zuid-Amerika en vaart vanuit Buenos Aires naar bestemmingen zoals Antarctica, Chili, Uruguay en de Falklandeilanden.

“We hebben onze ongelooflijke schepen in alle uithoeken van de wereld geplaatst zodat gasten iconische plekken kunnen ervaren, een korte pauze nemen om te verjongen of prachtige culturele en historische bezienswaardigheden verkennen. Ons seizoen 2025-2026 is gevuld met mogelijkheden om meerdere landen te ervaren via onze Caraïbische en Europese programma’s en bucketlistbestemmingen te bezoeken met afvaarten zoals ons Japan-programma en meer. De toekomstige vakantiemogelijkheden van Celebrity zijn eindeloos”, zegt Laura Hodges Bethge, president van Celebrity Cruises.

© foto’s Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws