Nieuwe dessertextravaganza voor gasten van Holland America Line

Banketbakkers uit de hele vloot van Holland America Line presenteren hun favoriete creaties tijdens Cake Me Away, een nieuw dessertfeest in de Lido Market. Cake Me Away toont meer dan 22 verleidelijke vijflaagse taarten in 16 decadente smaken naast een keuze aan individuele jar-cakejes.

Het culinaire team ontwikkelt voortdurend nieuwe ideeën en Cake Me Away geeft hen de mogelijkheid om hun favorieten te delen. Ze doen dat met 22 verleidelijke taarten en een selectie mini-jar-cakes die worden toegevoegd aan de dagelijkse dessertrotatie bij Sweet Spot in Lido Market. “Ons patisserieteam beschikt over een aantal van de meest getalenteerde chef-koks ter wereld en met Cake Me Away kunnen we smaken uit hun thuisland naar onze gasten brengen”, zegt Michael Stendebach, vice-president Food, Beverage and Guest Services bij Holland America Line.

Cake Me Away komt één keer voor op zevendaagse cruises en meerdere malen op langere afvaarten. Het zoete festijn combineert favoriete en populaire taartsmaken aller tijden en originele gebakken zoals de Heaven and Hell Cake, bestaande uit engel- en duivelscakes bedekt met pindakaasglazuur. Andere zoetigheden zijn de Mille Crêpe Cake, Carrot Cake, Almond Roca Cake met chocoladegenache evenals regionaal geïnspireerde taarten zoals de Crème Brûlée Cake of de Sans Rival Cake met botercrème, meringue en gehakte cashewnoten op basis van een recept uit de Filipijnen.

Om aan de voedingsbehoeften van alle gasten te voldoen, omvat het Cake Me Away-aanbod eveneens glutenvrije, veganistische en suikervrije opties zoals de Concorde Cake, een glutenvrije variant van chocolademeringue. Daarnaast zijn er hapklare mini-jar-cakes. De minicakejes van Holland America Line worden dagelijks aangeboden in de Lido Market. Smaken wisselen tussen Zwarte Woud, Carrot Cake, Cookies & Cream, Key Lime Pie, Red Velvet, S’mores en Strawberry Pavlova.

HAL’s patisserieteam bestaat uit 198 banketbakkers en assistent-chefs. Ze komen uit India, Colombia, Thailand, Indonesië en de Filipijnen en brengen hun lokale smaken en recepten naar Cake Me Away. Voordat nieuwe banketbakkers en assistenten bij Holland America Line aan de slag gaan, volgen ze een exclusieve patisserietraining voor de rederij. Eenmaal voltooid, voegen ze zich bij een team op een van de elf schepen van de vloot. Op elk schip bereiden patisserieteams dagelijks tussen de 25 en 30 verschillende desserts en wel 1.000 koekjes.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws