SeaDream Yacht Club onthult terugkeer naar Noorwegen in 2026

SeaDream Yacht Club keert in 2026 terug naar Noorwegen. De boetiekrederij zal er het aantal reizen meer dan verdubbelen en gasten nog meer mogelijkheden bieden om unieke yachting–avonturen te beleven in enkele van de meest spectaculaire wateren ter wereld. “De vraag voor 2025 overtreft onze stoutste verbeelding. We zijn blij om in 2026 terug te keren met nog meer manieren om de ongeëvenaarde schoonheid van Noorwegen te ervaren”, zegt Atle Brynestad, oprichter, eigenaar en voorzitter van SeaDream Yacht Club.

De reizen variëren van 7 tot 11 nachten, omvatten ontmoetingen met de natuur, schilderachtige tochten door dramatische fjorden, laatavond-vertrekken, overnachtingen op legendarische locaties zoals Ålesund of de Lofoten-eilanden en bezoeken aan kleine gemeenschappen en afgelegen havens die ontoegankelijk zijn voor grotere schepen.

“We hebben enkele van de meest adembenemende en inspirerende bestemmingen op het noordelijk halfrond uitgekozen en die samengesteld tot unieke routes die de essentie van Noorwegen vastleggen. Dit is een perfecte bestemming voor ervaringen met kleine schepen en er is simpelweg geen betere manier om van de ware schoonheid van Noorwegen te genieten dan per schip”, aldus Brynestad.

Twee routes

Met een Noorse familie als eigenaar heeft SeaDream bovendien een diepgewortelde band met Noorwegen. “Dit is onze thuisbasis en we zijn er trots op dat we onze gasten kunnen uitnodigen om samen met ons Noorwegen te verkennen. Met onze kleine schepen willen we het goede voorbeeld geven bij het promoten van een onderscheidend, duurzamer alternatief voor het massatoerisme, waar zowel onze gasten als de bestemmingen die we bezoeken profijt van hebben”, aldus Brynestad, die persoonlijk betrokken was bij het opstellen van de reisroutes.

Net als bij de uitverkochte reizen van 2025, zal het seizoen 2026 worden uitgevoerd door de onlangs geüpgradede SeaDream II. Op het programma staan twee routes.

Het eerste vaarschema van 11 dagen spitst zich toe op Trollfjord en de Lofoten. Op zes afvaarten tussen Oslo en Tromsø neemt SeaDream II haar gasten mee op avonturen boven de poolcirkel naar het land van de middernachtzon. Naast spectaculaire schilderachtige fjorden – waaronder de dramatisch smalle Trollfjord – zullen gasten kleine gemeenschappen, ontmoetingen met de natuur en een diepgaande verkenning van de Lofoten-eilanden ervaren, inclusief een overnachting in Reine. Andere hoogtepunten zijn het pittoreske Olden, Vik, Rosendal en Bergen evenals het legendarische Skagen in Denemarken.

Voortbordurend op het succes van het uitverkochte seizoen 2025 zal SeaDream Yacht Club daarnaast de immens populaire 7-daagse Yachting the Norwegian Fjords-reizen blijven aanbieden. Deze route benadrukt  de voordelen van een klein yacht in enkele van de meest spectaculaire wateren ter wereld met fjorden, inhammen en schilderachtige dorpjes. Verschillende vertrekken in de late avond zorgen ervoor dat er voldoende tijd is om de wal te verkennen en contact te maken met de bezochte gemeenschappen in Rosendal, Vik, Ålesund en Kalvåg. Andere hoogtepunten zijn het spectaculaire Olden, Måløy en Skagen in Denemarken.

Spectaculaire Europese start

Voordat SeaDream II zich naar Noorwegen begeeft, begint haar Europese seizoen 2026 met de 8-daagse Portugal, Spain & France Discovery van Lissabon naar Bordeaux, inclusief een overnachting in Vigo, bezoeken aan foodie-favorieten Bilbao en San Sebastian en het pittoresk vissersdorp Saint-Jean-de-Luz in Frankrijk.

De 12-daagse Western Europe & The Kiel Canal vertrekt vanuit Bordeaux en combineert yachtbestemmingen op kleine eilanden zoals Belle Île, Texel, Guernsey en Sark met steden als Antwerpen, Rotterdam en Kopenhagen . Gasten zullen ook een doortocht door het Kanaal van Kiel ervaren voordat ze de reis beëindigen in het kosmopolitische Oslo.

 © foto’s SeaDream Yacht Club

Klik hier voor meer nieuws