Celebrity Apex vaart tot oktober vanuit Athene

Celebrity Apex maakt op 19 juni haar werelddebuut in Griekenland. Het tweede schip van de bekroonde Edge Series zal vanuit Piraeus (Athene) deze zomer weekcruises aanbieden in de Middellandse Zee. Op deze afvaarten van zeven nachten bezoekt het schip idyllische bestemmingen waaronder Mykonos, Rhodos en Santorini in Griekenland, Limassol op Cyprus en Haifa en Jeruzalem in Israël. Reserveren kan vanaf 30 maart.

De terugkeer van de cruiserederij naar de Egeïsche Zee is speciaal, gezien de Griekse wortels van Celebrity Cruises. De maatschappij werd in 1988 opgericht door de Griekse familie Chandries en werd later een onderdeel van de Royal Caribbean Group. Tot op vandaag is 70 procent van de marineofficieren over de hele vloot afkomstig uit Griekenland. De rederij telt onder haar rangen meer dan 40 Griekse kapiteins en hoofdingenieurs, waaronder Dimitrios Kafetzis, de ‘Master’ van Celebrity Apex.

De beslissing om van Athene de thuisbasis te maken van Celebrity Apex is alvast positief onthaald door Haris Theocharis, de Griekse minister voor Toerisme. “Ik ben trots Celebrity Cruises terug te mogen verwelkomen en reizigers aan boord van een van ’s werelds nieuwste schepen onvergetelijke ervaringen te laten beleven op onze bestemmingen. De positieve economische impact die het toerisme met zich meebrengt, kan niet worden onderschat. Ik ben erg blij dat Celebrity Cruises een belangrijke rol speelt bij de wederopbouw van deze belangrijkste economische pijler.”

Net als haar zusterschip Celebrity Edge beschikt Celebrity Apex over een innovatief naar buiten gericht ontwerp met visionaire ruimtes van wereldberoemde ontwerpers. Het schip biedt plaats aan 2.910 passagiers en beschikt met The Retreat over een suiteklasse met eigen accommodatie, privérestaurant, exclusieve lounge en zonnedek dat wedijvert met elk luxeresort.

Aan boord van de schepen van Celebrity Cruises moeten alle bemanningsleden en gasten boven de 18 jaar volledig zijn ingeënt tegen Covid-19. Voor kinderen onder de 18 jaar volstaat een negatieve PCR-test. Eerder deze week kondigde Celebrity Cruises ook een comeback in de Caraïben aan. Vanaf juni verzorgt Celebrity Millennium er weekcruises vanuit St. Maarten.

In bijlage vindt u enkele foto’s en het integrale Engelstalige persbericht. Meer inlichtingen bij Cruise Connection die in België en het Groothertogdom Luxemburg optreedt als generaal agent voor Celebrity Cruises.

 

 

 

 

Klik hier voor meer nieuws