Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

* Verplicht in te vullen

Wie zijn wij?

ParezCruiseCommunications.com heeft tot doel het cruisen als vakantieproduct te promoten en zowel vakantiegangers als reisprofessionelen informatie te verstrekken over de cruiseschepen die onze oceanen en waterlopen bevaren. Dat doen we met nieuws, reportages, tips en een uitgebreide database van de belangrijkste rederijen. De klemtoon ligt op producten die door de Belgische reisagenten en (cruise)touroperators worden aangeboden. De site is een initiatief van Patrick Parez en Barbara Van Es.

Patrick Parez is een journalist, gastspreker en gastdocent. Hij schrijft over het reilen en zeilen van de cruise-industrie voor zowel dagbladen, magazines als reisorganisaties. Patrick verzorgt spreekbeurten over cruises op zowel consumentenavonden als presentaties voor reisagenten. Hij leidt in opdracht van cruisevertegenwoordigers groepen rond wanneer schepen Zeebrugge of Antwerpen bezoeken en verzorgt gastcolleges over de cruisesector in toerismescholen. Daarnaast is hij vooral een cruisefanaat die zowel professioneel als tijdens zijn vakanties meevaart met cruiseschepen.

Samen met Barbara bevaart hij sinds meer dan 25 jaar de oceanen. Patrick heeft intussen ruim 150 cruises achter de rug, lanceringen van nieuwe cruiseschepen bijgewoond en cruisewerven bezocht. Op die manier maakte hij kennis met de diverse aspecten van de bouw, het runnen van een schip, de gastenbeleving aan boord en de enorme evolutie die de cruisesector de voorbije decennia heeft doorgemaakt.

Vandaag zijn er cruiseschepen voor alle leeftijden, budgetten en smaken. Cruiseschepen varen met de seizoenen mee naar de meest uiteenlopende bestemmingen, van de Noordpool tot Antarctica en van de Middellandse Zee tot Australië/Nieuw-Zeeland. Gooi alle vooroordelen over een cruisevakantie overboord en geniet met volle teugen van deze mooie vakantieformule. Hopelijk kunnen de reportages en beelden ook jou warm maken om (opnieuw) in te schepen aan boord van een cruiseschip.

Ons contacteren?

+32 475 588527 – cruise@parez.eu