Grootste cruiseschip vaart volgend jaar vanuit China

Royal Caribbean International heeft de boekingen geopend voor Wonder of the Seas, het vijfde schip van de Oasis-klasse én het grootste cruiseschip ter wereld. Het megaschip dat momenteel in aanbouw is in het Franse Saint-Nazaire, wordt 362 meter lang en zal tot 6.988 gasten kunnen ontvangen. Wonder of the Seas zal alle voorzieningen van haar zusterschepen omvatten. De suitefaciliteiten worden verder uitgebreid en vormen nu een afzonderlijke entiteit met eetgelegenheid, eigen lounge en zonnedek.

Het nieuwste schip van Royal Caribbean biedt vanaf maart 2022 cruises van vier tot negen nachten in het Verre Oosten aan. Tijdens haar eerste zomerseizoen stelt Wonder of the Seas retourcruises voor vanuit Shanghai met tussenstops op Japanse bestemmingen zoals Osaka, Fukuoka, Kobe, Okinawa, Tokyo, Mont Fuji, Kumamoto, Kagoshima, Ishigaki en Miyazaki. In november 2022 herpositioneert Royal Caribbean het schip in Hongkong voor vaarroutes naar onder meer Chan May in Vietnam, Busan en Jeju in Zuid-Korea, Kochi en Okinawa in Japan en Taipei in China.

CEO Michael Bayley: “China blijft voor Royal Caribbean een van de belangrijkste delen van de wereld. We hebben het vertrouwen van onze partners en de gunst van de reizigers gewonnen en daarop aanzienlijk voortgebouwd sinds we twaalf jaar geleden voor het eerst vertrokken vanuit China. Met de introductie van Wonder of the Seas en de iconische Oasis-klasse bevestigen we nogmaals onze sterke toewijding aan de groei van deze markt voor de komende jaren.”

© rendering Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws