Rode Zee wordt nieuwe bestemming voor MSC Cruises

MSC Cruises heeft een overeenkomst gesloten met Cruise Saudi, kondigt een nieuwe route op de Rode Zee aan en bezoekt volgende winter met twee schepen Saoedi-Arabië. MSC Magnifica en MSC Virtuosa zullen tijdens het winterseizoen 2021-2022 in Saoedische wateren varen. Faway Farooqui, managing director van Cruise Saudi en Pierfrancesco Vago, executive chairman van MSC Cruises hebben hierover een partnerschapsovereenkomst ondertekend in Riyadh.

Volgens het akkoord krijgt MSC Magnifica Jeddah als thuishaven voor cruises op de Rode Zee. De stad heeft de tweede grootste haven in het Midden-Oosten en een historisch centrum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het cruiseschip zal er van november 2021 tot maart 2022 weekcruises aanbieden met drie havens in Saoedi-Arabië waaronder Al-Wajh, de uitvalsbasis voor de Unesco-site van AI-Ula. MSC Virtuosa verrijkt tussen december 2021 en maart 2022 haar winterprogramma in de Arabische Golf met een aanloop in Dammam. Van daaruit kunnen de gasten de AI-Ahsa oasis bezoeken. Ook deze staat op de Unesco-lijst. De schepen zullen volgende winter samen tot 170.000 gasten de historische, culturele en natuurlijke schatten van Saoedi-Arabië laten ontdekken.

Saoedi-Arabië is al enige tijd bezig zichzelf te promoten als toeristische bestemming en sponsorde hiervoor diverse internationale cruisebeurzen en -conferenties. Via het publieke investeringsfonds Cruise Saudi wil het land zowel aan de kant van de Rode Zee als langs de Perzische Golf cruisehavens uitbouwen. Aanstaande december organiseert het koninkrijk ook voor het eerst de Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix.

Farooqui: “We willen een langdurige samenwerking aangaan met MSC Cruises. We kijken ernaar uit om in de toekomst mogelijkheden te onderzoeken om het aantal en de omvang van schepen die op Saoedische routes varen te vergroten. Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden en de nieuwe samenwerking opent deuren voor onverschrokken reizigers van over de hele wereld om als een van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren.” Vago: “Na met eigen ogen getuige te zijn geweest van de rijkdom van het lokale erfgoed, ben ik onder de indruk van het vermogen van Saoedi-Arabië om zijn tradities en cultuur te behouden en beschikbaar te maken voor de wereld. Ik ben verheugd dat MSC Cruises in staat zal zijn om bij te dragen aan de opening van het koninkrijk voor internationale bezoekers door een vooraanstaande cruisebestemming te worden en ik kijk ernaar uit om toeristen van over de hele wereld en uit het koninkrijk te helpen bij het ontdekken van de ongelooflijke wonderen die dit land te bieden heeft, inclusief de ongerepte schoonheid van de kustlijn en historische locaties.”

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws