Regent en Oceania nemen vloot terug in dienst

Na de terugkeer van Seven Seas Splendor in september kondigt Regent Seven Seas Cruises de hervatting van het vaarschema voor de rest van de vloot aan, zodat alle vijf de schepen tegen februari 2022 weer de oceanen verkennen. De cruisemaatschappij is daarbij van plan de reeds gepubliceerde routes zoveel mogelijk te behouden, beginnend met Seven Seas Explorer op 16 oktober vanuit Venetië. Het schip neemt vijf van Seven Seas Mariner’s  gepubliceerde cruises over, waarbij Mariner een technisch droogdok binnengaat. Seven Seas Mariner hervat de cruises op 18 december vanuit Miami, net als Seven Seas Navigator op 6 januari 2022. Seven Seas Voyager zal tenslotte op 15 februari 2022 terugkeren vanuit Barcelona, Spanje.

Als onderdeel van het plan voor de terugkeer naar de cruisereizen creëerde de maatschappij 17 nieuwe cruises in Europa en het Caraïbisch gebied voor Seven Seas Explorer en Seven Seas Voyager. Deze gaan naar verwachting begin juni 2021 in de verkoop. Jason Montague, president en chief executive officer, Regent Seven Seas Cruises. “We zijn ongelooflijk enthousiast dat onze vijf schepen begin 2022, het jaar van ons 30-jarig jubileum, terug op de oceaan zullen zijn. De meest luxueuze vloot ter wereld is klaar om terug te keren en onze bemanning wacht vol verlangen om al onze gasten weer aan boord te verwelkomen.”

Oceania Cruises brengt de volgende maanden drie bijkomende schepen terug in de vaart. De Riviera hervat haar eerder gepubliceerde reisschema’s vanaf Istanbul op 18 oktober. Het boetiekschip verzorgt een reeks cruises in de Middellandse Zee vooraleer het voor het winterseizoen vertrekt naar Miami en de Caraïben. Insignia hervat de afvaarten op 21 december met een reis door het Panamakanaal vanuit Miami, alvorens aan een uitverkochte 180-daagse wereldcruise van Los Angeles naar New York te beginnen. Sirena komt op 22 januari 2022 terug in de vaart in de Caraïben met een reis vanuit Miami naar Panama City.

Reisroutes voor elk schip zullen verder worden geëvalueerd op havenbeschikbaarheid en kunnen indien nodig worden aangepast dichter bij de afvaartdata. Deze herstarts volgen op de eerdere aankondiging dat de Marina de cruiseactiviteiten vanuit Kopenhagen hervat vanaf 29 augustus. Een gefaseerde herstart voor Regatta en Nautica wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises

 

Klik hier voor meer nieuws