Royal Caribbean start bouw Icon of the Seas

Meyer Turku in Finland is gestart met het staalsnijden voor Icon of the Seas. Royal Caribbean International noemt de plechtigheid een eerste stap in de jarenlange reis van het schip naar de voltooiing in het najaar van 2023. Icon of the Seas wordt het eerste in een reeks van drie schepen die de rederij lanceert die worden aangedreven met vloeibaar aardgas. LNG en walstroom moeten de energie-efficiëntie verhogen en de ecologische voetafdruk verkleinen.

CEO Michael Bayley: “We hebben onze toezegging gedaan om schone stroom op zee te realiseren toen Icon Class voor het eerst werd aangekondigd in 2016 en we zijn verheugd om te zien dat de bouw aan de gang is voor wat echt een schip als geen ander zal zijn. Onze tientallen jaren van werk op het gebied van oceaanbehoud, energie-efficiëntie en continue verbetering zullen overal in Icon duidelijk worden. We kijken ernaar uit om meer van de baanbrekende voorzieningen te onthullen die we voor onze gasten en bemanning in petto hebben nu het schip vorm begint te krijgen.”

Royal Caribbean staat al bekend om zijn decennialange inspanningen op het gebied van energie-efficiëntie en verminderde emissies door middel van technologieën als luchtsmering die miljarden microscopisch kleine belletjes langs de romp van een schip stuurt om wrijving te verminderen en geavanceerde afvalwarmteterugwinningssystemen die afvalwarmte in extra energie (tot 3 megawatt) omzetten om de activiteiten van het schip van stroom te voorzien. Het gebruik van dergelijke technologieën, waaronder LNG, zal leiden tot een verdere vermindering van de totale uitstoot, vrijwel nul zwaveldioxiden en stofdeeltjes, en een aanzienlijke vermindering van de productie van stikstofoxiden.

Details over de Icon Class geeft Royal Caribbean nog niet vrij. De rederij kondigt vandaag alleen aan dat Icon of the Seas zal zorgen voor een wow-factor met ongeëvenaarde waterervaringen, entertainment van het volgende niveau en adrenaline-pompende sensaties voor een onvergetelijke vakantie.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws