Eerste expeditieschip Swan Hellenic uitgedokt

Op Helsinki Shipyard is de SH Minerva uitgedokt. Tegelijk werd haar tweelingzus SH Vega te water gelaten op de Finse scheepsbouwwerf. De Polar Code 5 ijsversterkte schepen zijn 115 meter lang en bieden vijfsterrenaccommodatie voor 152 gasten. Zij worden omringd door 120 bemanningsleden.

SH Minerva verlaat in oktober 2021 de werf. Het zusterschip SH Vega volgt in de lente van 2022. Intussen is de Finse werf vorige week gestart met het staalwerk voor het derde schip met Vega 3 als projectnaam. Het grootste schip (192 passagiers) in de reeks vervoegt in de herfst van 2022 de vloot. De drie schepen zijn ontworpen met een minimale impact op het milieu en voldoen aan de nieuwste emissienormen. Ze zijn ook klaar om in de toekomst te kunnen opereren op batterijen om emissievrij en stil te varen in natuur- en zeereservaten.

Swan Hellenic zal culturele expeditiereizen aanbieden naar de zeven continenten. SH Minerva debuteert deze winter in Antarctica. Vanaf volgend jaar biedt Swan Hellenic ook onuitgegeven expedities aan in andere delen van de wereld zoals het Russische Noordpoolgebied en het Russische Verre Oosten met de Beringzee, de Zee van Ochotsk, Kamchatka, de Aleoeten en de Koerilen. Daarnaast staan tijdens het eerste jaar Nieuw-Zeeland, Japan, Papoea-Nieuw-Guinea en Canada op het programma. In Noord-Europa toont de maatschappij onder meer het ‘andere’ Engeland met bezoeken aan de Scilly-eilanden, Wales, Schotland en Ierland.

De expeditierederij wil haar gasten een zorgeloze vakantie aanbieden. Dit betekent dat de cruise alle maaltijden en room service, een ruime selectie alcoholische en niet-alcoholische dranken, wifi, fooien en transfers alsook een nacht op hotel vóór de afvaart omvat. Niet inbegrepen zijn de excursies, particuliere Zodiac-tours, wellnessbehandelingen en premium dranken.

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws