Muntceremonie MSC Seascape en eerste staal MSC Euribia

Op de Fincantieri-werf in Monfalcone vond de muntceremonie plaats van de MSC Seascape, het tweede schip van de MSC Seaside Evo-klasse. Het resortschip volgt op de MSC Seashore die eind juli de vloot vervoegt. MSC Seascape komt in november 2022 in de vaart en zal plaats bieden aan maximaal 5.877 gasten, verdeeld over 2.270 kajuiten. Passagiers kunnen er onder meer genieten van 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges en een 540 meter lange buitenpromenade. De MSC Yacht Club, het suitegedeelte van het schip zal 3.000 m² beslaan en moet het grootste en meest luxueuze van alle MSC-schepen worden.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises: “De munten die we leggen om een ​​belangrijke bouwmijlpaal van een van onze schepen te markeren, zijn een belangrijk symbool van ons vertrouwen in de cruise-industrie en de toekomst van reizen en toerisme. Als familiebedrijf kunnen we plannen voor een lange termijn en deze verbintenissen aangaan, ondanks de uitdagende context waarmee we allemaal op korte termijn worden geconfronteerd. Bovendien vertegenwoordigt MSC Seascape onze drive om vooruitgang te boeken met onze langetermijnvisie om cruise-activiteiten met een nul-impact te bereiken. Zoals elk nieuw schip dat we bouwen, rusten we MSC Seascape uit met enkele van de nieuwste milieutechnologieën en -oplossingen, waaronder geavanceerde emissiereductie- en afvalwaterbehandelingssystemen. Ze zal ook nieuwe wegen inslaan op het gebied van gastentertainment en wordt ons eerste schip met de dynamische en opwindende RoboCoaster-ervaring.”

Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire is intussen gestart met het staalsnijden voor de MSC Euribia, een naam die verwijst naar de Griekse godin die heerste over de zee. Euribia komt in juni 2023 in de vaart, wordt het 22ste schip voor MSC Cruises en het vijfde van de Meraviglia-klasse. Samen met de MSC World Europa die momenteel in Frankrijk in aanbouw is, wordt ze het tweede schip van de maatschappij dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas.

Vago: “Net zoals de godin de wind, het weer en de sterrenbeelden heeft gebruikt om de zeeën te beheersen, is het onze visie dat MSC Euribia de inzet van duurzame technologieën beheerst om ons kostbare mariene ecosysteem te beschermen. Als familie met meer dan 300 jaar zeevarend erfgoed, proberen we altijd het milieu te beschermen.”

© foto MSC Cruises
 

Klik hier voor meer nieuws