MSC Cruises trekt kaart van het Midden-Oosten

MSC Cruises trekt steeds meer de kaart van het Midden-Oosten. MSC Virtuosa die deze maanden in Groot-Brittannië toert, zal komende winter in het Midden-Oosten varen. Het schip wordt op 27 november gedoopt in Port Rashid in Dubai. MSC Cruises heeft hierover een overeenkomst gesloten met Dubai Tourism, DP World als uitbater van de haven en Emirates Airline. Volgens de rederij weerspiegelt het event het belang van Dubai als must-see bestemming voor wereldreizigers en de inbreng van het cruisetoerisme voor de stad. De doopplechtigheid past in de vieringen rond het gouden jubileum van de Verenigde Arabische Emiraten en de wereldtentoonstelling Expo 2020.

Eerder kondigde de maatschappij aan dat MSC Magnifica tijdens de winter 2021-2022 vanuit Saoedi-Arabië cruises zal aanbieden op de Rode Zee. Het wordt daarmee het grootste passagiersschip dat ooit in dit gebied opereerde. Dit programma wordt nu uitgebreid met een reeks korte zomercruises met de MSC Bellissima. Dat schip verzorgt  tot eind oktober korte cruises van drie en vier nachten vanuit Jeddah naar Safaga in Egypte voor een bezoek aan Luxor en Aqaba in Jordanië als uitvalsbasis voor Petra. Gezien de lengte van deze zomerafvaarten, zal dit aanbod vooral inwoners uit het Midden-Oosten aanspreken.

Ook MSC World Europa, het eerste schip van de MSC World Class dat in december 2022 van stapel loopt, krijgt tijdens zijn eerste seizoen het Midden-Oosten als uitvalsbasis. MSC World Europa zal tot maart 2023 weekcruises voorstellen vanuit Dubai en Abu Dhabi naar onder meer Sir Bani Yas Island, Doha als hoofdstad van Qatar en Dammam in Saoedi-Arabië waar de gasten onder meer de Al Ahsa-oase kunnen bezoeken.

Executive Chairman Pierfrancesco Vago: “De toeristische industrie van Saoedi-Arabië groeit geleidelijk voor haar eigen inwoners en internationale bezoekers. MSC Cruises wil een positieve en blijvende inbreng leveren naarmate meer mensen het rijke erfgoed en de ongelofelijke culturele attracties ontdekken. Wij zijn ervan overtuigd dat onze cruises een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan de groei van het toerisme.”

© foto MSC Cruises – DTCM

Klik hier voor meer nieuws