Ponant neemt Le Commandant Charcot in ontvangst

De Vard-werf in Noorwegen heeft het poolexploratieschip Le Commandant Charcot opgeleverd. Het ontwerpen en bouwen van de toeristische ijsbreker voor Ponant namen zes jaar in beslag. CEO Hervé Gastinel: “De oplevering van Le Commandant Charcot is een sluitstuk en tegelijk het begin van een nieuw project voor de rederij. De bouw van dit prototype stelde zeer hoge eisen aan kwaliteit. We verwelkomen in onze vloot een schip dat zoveel meer zal bieden dan alleen een exploratiereis, maar eerder een inspirerende en fascinerende ontdekking van een nog weinig bekende poolwereld.“

Met slechts 123 passagiershutten is Le Commandant Charcot het eerste hybride elektrische poolexploratieschip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas. Deze belangrijke innovatie versterkt volgens de rederij de toewijding van het bedrijf aan duurzaam toerisme. Het Polar Class PC2-schip is gebouwd volgens de nieuwste ‘groene’ technologieën en wordt uitgerust met faciliteiten en apparatuur voor onderzoek. Op die manier krijgt de wetenschappelijke wereld een platform voor observatie, onderzoek en analyse om water, lucht, ijs en biodiversiteit in extreme poolgebieden te bestuderen. Passagiers kunnen deelnemen aan het onderzoek. Daarnaast stelt het schip een scala aan activiteiten voor waaronder lezingen door experten, kajakken, ijsvissen en tochten met een hovercraft.

Het vaartuig zal met maximaal 245 gasten naar de meest afgelegen regio’s in de wereld varen waaronder de geografische Noordpool, het nationaal park van Noordoost-Groenland, de Svalbard-archipel, de Bellingshausenzee, de Charcot- en Pierre I-eilanden, de Weddellzee en de Larsen-ijsplaat.

Le Commandant Charcot komt in november in de vaart en stelt vanuit Ushuaia cruises voor naar Antarctica. In maart 2022 vaart het exploratieschip terug naar het noordelijk halfrond voor cruises vanuit Reykjavik en Longyearbyen naar Spitsbergen en de geografische Noordpool. Le Commandant Charcot rondt haar eerste zomerseizoen af met een reis door de Noordoost Passage richting Nome in Alaska. 

© foto Ponant – Nicolas Dubreuil

Klik hier voor meer nieuws