Seabourn Venture schrapt eerste winter in Noorwegen

Seabourn stelt de lancering van haar eerste expeditieschip uit tot april 2022. Dit betekent dat de Seabourn Venture deze winter niet in Noorwegen zal varen. De scheepswerf T. Mariotti schrijft deze nieuwe vertraging toe aan de Covid-pandemie en problemen met toeleveringen. Het schip was oorspronkelijk gepland om al deze zomer in de vaart te komen. Die start werd eerder dit jaar uitgesteld tot december. Seabourn licht deze week alle gasten die hadden geboekt voor de afvaarten tussen 11 december 2021 en 24 april 2022 in over de afgelasting van hun cruise.

Volgens de nieuwe timing komt het expeditieschip nu op 10 april in Greenwich (Londen) in de vaart. Seabourn Venture zal twee cruises in Groot-Brittannië aanbieden en vaart vervolgens naar het Noorden van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en IJsland. De boekingen voor deze cruises openen op 19 augustus.

De vertragingen hebben niet alleen gevolgen voor de lancring van de Seabourn Venture, maar ook voor het zusterschip. Dat zou in mei 2022 worden opgeleverd. Volgens de nieuwe planning zal het tweede expeditieschip pas in februari 2023 de Italiaanse scheepswerf verlaten. Dit betekent dat ook het eerste winterseizoen van dat vaartuig uit het vaarschema verdwijnt. Beide schepen worden gebouwd volgens de hoogste ijsklasse (PC 6 Polar Class) voor passagiersschepen en zullen beschikken over 132 balkonsuites. 

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws