Silversea opent 280 cruises voor 2023-2024

Silversea Cruises heeft haar cruises voor de zomer 2023 en het winterseizoen 2023/2024 geopend. De luxe- en expeditierederij stelt meer dan 280 nieuwe reizen voor en zal met tien schepen 690 bestemmingen in 125 landen aanlopen. Op het programma staan 60 maiden calls en 197 overnights. Heel wat afvaarten kunnen worden gecombineerd tot langere reizen waaronder een 65 dagen lange Grand Voyage die alle uithoeken van de Middellandse Zee verkent.

Nieuwe routes in Afrika en de Indische Oceaan omvatten onder meer diepgaande exploraties van het natuurlijke en archeologische erfgoed in de Rode Zee en de Perzische Golf. Op totaal nieuwe vaarschema’s in Zuid-Afrika en Namibië krijgen reizigers de kans de ‘big five’ te spotten. Daarnaast bezoekt de rederij de Skeleton Coast en kunnen gasten de unieke flora, fauna en geologie van de Vanilla-eilanden verkennen.

In Noord-Europa stelt Silversea haar allereerste expeditiereizen in de Oostzee voor. Het schip verlaat de gebaande paden om minder bekende bestemmingen langs de Finse kust te bezoeken. Nieuwe vaarschema’s naar de Noorse fjorden geven reizigers de kans het herfstgebladerte en het noorderlicht te zien. Expedities rond de Britse Eilanden bezoeken onder meer de Farne Islands en Lindisfarne Island in Schotland.

In Alaska breiden de aanloophavens uit met Icy Bay en Valdez waar reizigers de kans krijgen om de Columbia Glacier te ontdekken. Aan de oostkust van Amerika verruimt de maatschappij het cruise-aanbod in Canada en New England. Voor het eerst zal Silversea ook tijdens de zomermaanden deze bestemming aanbieden, inclusief een overnachting in Boston.

© foto Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws