Harmony of the Seas start zomerafvaarten vanuit Barcelona

Midden augustus kwamen voor Royal Caribbean International zowel Harmony of the Seas vanuit Barcelona als het zusterschip Symphony of the Seas vanuit Miami terug in de vaart. Harmony verzorgt tot eind oktober weekcruises in de westelijke Middellandse Zee met aanlopen in Barcelona, Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia (Firenze/Pisa), Civitavecchia (Rome) en Napels. Inschepen kan op zondag in Barcelona en op donderdag in Civitavecchia. Op 31 oktober vat het schip vanuit de Spaanse haven haar trans-Atlantische oversteek aan richting Port Canaveral in Florida voor het winterseizoen in de Caraïben.

Op de cruises in de Middellandse Zee moeten alle gasten boven de 18 jaar volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat ze hun laatste prik uiterlijk twee weken voor de afvaart hebben gekregen. Voor passagiers onder de 18 jaar die nog niet zijn ingeënt, geldt een negatieve PCR-test. Alle inschepende gasten boven de 2 jaar zijn in de terminal daarnaast onderworpen aan een antigeentest. Jongeren die nog niet zijn gevaccineerd, zullen in het midden van de cruise aan boord nog een tweede antigeentest moeten ondergaan. Aan boord krijgen gasten verder een uitnodiging voor een bijkomende antigeentest tegen het einde van de cruise. Die is nodig om na de cruise Spanje weer binnen te komen.

Aan boord van Harmony of the Seas moeten alle gasten vanaf de leeftijd van 6 jaar zowel binnen als buiten en ongeacht hun vaccinatiestatuut een mondmasker dragen. Het mondkapje mag uiteraard uit wanneer de persoon eet, drinkt of bij het zwembad zit. Alle gasten én bemanningsleden zijn daarnaast onderworpen aan een dagelijkse temperatuurmeting.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws