AmaWaterways ziet sterke vraag naar lange riviercruises

AmaWaterways kondigt voor de herfst van 2023 een derde Seven River Journey aan en speelt daarmee in op de vraag naar langere riviercruises. In maart van dit jaar lanceerde de riviercruiserederij met de ‘Seven River Journey Through Europe’ in 2022 haar langste riviercruise ooit. De reis van 46 nachten bezoekt veertien landen tijdens een opeenvolging van vier cruises. Voorzitter Rudi Schreiner kondigde de cruise aan als een once in a lifetime-ervaring langs Europa’s meest legendarische rivieren die de essentie van elke regio met zijn unieke geschiedenis, culturele tradities, architectuur en uiteraard verrukkelijke gerechten en wijnen vastlegt.

Deze uitzonderlijke cruise was snel uitverkocht. Om een antwoord te bieden op de lange wachtlijst, kondigde AmaWaterways een maand later al een tweede Seven River Journey aan voor het voorjaar van 2023. Ook die bleek een voltreffer. Mede-oprichter Kristin Karst: “Onze Seven River Journeys hebben een geweldige respons opgeleverd. We zijn daarom verheugd om reizigers in het najaar van 2023 nog een kans te bieden zich onder te dompelen in de prachtige regio’s van Europa. Van het verkennen van sprookjeskastelen en verhalenboekdorpen gehuld in schitterende herfstkleuren tot het genieten van seizoenswijnen en de herfstappeloogst. Het herfstseizoen is een van mijn favoriete periodes van het jaar.”

Op de ‘Seven River Journey – Autumn Edition’ bezoeken deelnemers in 47 dagen 14 Europese landen. Ze schepen op 24 augustus 2023 in Parijs in voor een cruise met de AmaLyra op de Seine, stappen daarna over op de AmaCerto voor een reis door België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. In het derde luik van de Europese rondreis bezoeken de deelnemers aan boord van de AmaVerde Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië waar de cruise op 9 oktober eindigt in Giurgiu.

AmaWaterways stelt op elke bestemming een keuze aan landexcursies voor elk type reiziger voor. Daarnaast zorgt de rederij voor naadloze transfers tussen de drie schepen. Op een cruise met AmaWaterways zijn maaltijden inclusief geselecteerde wijnen, een wasserijdienst en fooien aan boord en tijdens de excursies inbegrepen. Klik hier om het volledige vaarschema te bekijken.

© foto Mike Louagie

Klik hier voor meer nieuws