Wonder of the Seas op proefvaart

Wonder of the Seas is in het weekend aan haar proefvaart begonnen. Het vijfde schip van de Oasis-klasse van Royal Caribbean International vertoeft vier dagen op zee. Onderweg worden tientallen vaartesten uitgevoerd om de navigatiesystemen, de snelheid, het brandstofverbruik, de stabiliteit en de trillingen van het vaartuig te meten. Aan boord bevinden zich mensen van de rederij en de werf, onderaannemers en vertegenwoordigers van het classificatiebureau. Dinsdagmorgen keert Wonder of the Seas terug naar de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire.

Het resortschip is 362 meter lang en 64 meter breed en zal plaats bieden aan maximaal 6.988 gasten en 2.400 bemanningsleden. Wonder of the Seas telt 18 passagiersdekken en 2.867 hutten. Dat zijn er 100 meer dan op haar voorganger Symphony of the Seas. Na de afwerking arriveert Wonder of the Seas in maart 2022 in China en zal tijdens de zomer vanuit Shanghai en tijdens de wintermaanden vanuit Hongkong cruises van vier tot negen nachten aanbieden. Ze wordt het eerste schip van de Oasis-klasse dat in dat deel van de wereld zal varen.

Het nieuwste schip van Royal Caribbean International richt zich tot de Aziatische markt. De voorzieningen zullen dan ook licht verschillen van wat we op de eerdere Oasis-schepen hebben gezien. Daarnaast krijgt het schip met de Suite Neighborhood een achtste omgeving, exclusief voorbehouden voor gasten die verblijven in de topaccommodatie. Ze zal behalve suites ook restaurants, een nieuw zonnedek en een private lounge omvatten. Blikvanger wordt net zoals op Symphony of the Seas de Ultimate Family Suite. 

© foto’s Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws