Rederijen schrappen wereldcruises en grand voyages 2022

Met de aanslepende Covid-pandemie schrappen diverse rederijen hun wereldcruises 2022. Bij Holland America Line verdwijnen de Grand World Voyage en Grand South America & Antarctica 2022 uit het programma. Bestaande boekingen worden automatisch overgezet naar gelijkaardige routes in 2023. De rederij stelt de herlancering van de Volendam en Zaandam uit tot mei 2022. De Volendam zal vanaf 1 mei vanuit Rotterdam cruises aanbieden naar het Balticum, Noorwegen, Spitsbergen, de Britse eilanden en IJsland. Zaandam komt op 12 mei terug in de vaart in Noord-Amerika.

Seabourn schrapt haar wereldcruise 2022 met de Seabourn Sojourn. De eerder geplande reisroute van 145 dagen zal nu het voorwerp uitmaken van de World Cruise 2024 die in oktober van dit jaar boekbaar zal zijn. Tegelijk stelt de rederij de terugkeer van het luxeschip uit tot de zomer. Seabourn Sojourn komt nu pas op 6 juni 2022 in de Middellandse Zee in de vaart.

Ook zusterrederij Princess Cruises voert haar wereldcruise 2022 en de geplande vaarschema’s in Zuid-Amerika en Antarctica tijdens het winterseizoen 2021-2022 af. Island Princess en Diamond Princess ontvangen vanaf het voorjaar van 2022 terug gasten. Island Princess zal dan een reeks cruises in het Caraïbisch gebied aanbieden. Diamond Princess zal volgens de huidige planning in Japan varen.

Enkele weken geleden nog stelden de meeste rederijen dat hun volledige vloot in de loop van de winter weer operationeel zou zijn. Nu beginnen steeds meer bedrijven daaraan te twijfelen. In bepaalde delen van de wereld en ook in de Verenigde Staten zijn nog steeds te weinig mensen ingeënt. Anthony Fauchi, de Amerikaanse immunoloog en corona-adviseur van de regering, liet deze week verstaan dat we de pandemie ten vroegste in de lente van 2022 zullen overwonnen hebben.

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws