Nieuw uitstel voor The Ritz-Carlton Yacht Collection

The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft haar lancering andermaal uitgesteld. Evrima, het eerste yacht komt pas op 6 mei 2022 in Lissabon in de vaart. De luxerederij van de gelijknamige hotelketen zou oorspronkelijk in de zomer van 2020 van start gaan. Problemen met de Portugese werf en de coronapandemie beslisten daar anders over. De start van het eerste cruiseyacht voor 298 gasten werd al herhaaldelijk uitgesteld. Zopas liet de rederij weten dat ook het winterseizoen 2021-2022 in de Caraïben niet haalbaar is. Alles wordt nu op mei 2022 gezet voor een eerste zomerseizoen in de Middellandse Zee.

CEO Douglas Prothero: “Hoewel we graag gasten aan boord van de Evrima verwelkomen, hebben we de timing van onze eerste reis opnieuw moeten evalueren, gezien de snel veranderende omstandigheden en hun impact op de voltooiing van het yacht. We blijven enthousiast om in het voorjaar 2022 van start te gaan en bedanken onze gasten voor hun begrip en geduld terwijl we door deze ongekende wereldwijde omgeving blijven navigeren.”

The Ritz-Carlton Yacht Club neemt de volgende dagen contact op met de getroffen klanten en hun reisagenten. Passagiers kunnen hun boeking overzetten naar een nieuwe afvaart in 2022 of 2023 of de terugbetalingsopties bespreken.

De rederij wil de volgende jaren drie exclusieve yachten voor 298 gasten en 246 bemanningsleden in de vaart brengen. Die zijn 190 meter lang en beschikken over 149 rijkelijk aangeklede kajuiten en suites. In het licht van deze nieuwe vertraging is onduidelijk wanneer de zusterschepen van de Evrima in de vaart komen.

© renderng The Ritz Carlton Yacht Collection

Klik hier voor meer nieuws