Vaccinatie wordt de norm in de Caraïben

Diverse rederijen hebben de jongste week hun vaccinatieregels aangepast. Dat gebeurde na de beslissing van de Bahama’s om vanaf aanstaande vrijdag alleen nog cruiseschepen toe te laten waarop alle opvarenden volledig zijn ingeënt. De noodwet geldt eveneens voor de particuliere eilanden van de cruiserederijen in de Bahama’s.

Carnival Cruise Line, Disney Cruise Line, MSC Cruises en Royal Caribbean International die de Covid-prikken dusver alleen sterk aanraadden, eisen in Florida vanaf 3 september een verplichte vaccinatie. Alle opvarenden boven de 12 jaar moeten hun vaccinatieattest voorleggen of het certificaat uiterlijk 24 uur voor de afvaart uploaden in hun boeking. Wie niet in het bezit is van de nodige documenten, kan niet inschepen. Kinderen onder de 12 moeten een negatieve PRC-test uploaden en in de terminal nog een tweede PCR-test ondergaan. Ook Atlas Ocean Voyages die momenteel nog in Europa vaart, kondigde aan dat in de aanloop tot het Caraïbisch seizoen vanaf 4 oktober iedereen volledig moet ingeënt zijn.

Met de nieuwe regeling die voorlopig loopt tot 1 november, doen de Bahama’s precies wat Florida niet wil. De gouverneur in de Sunshine State verbiedt namelijk dat cruiserederijen bij hun gasten vaccinatiegegevens opvragen. Norwegian Cruise Line Holdings die aan boord van de schepen van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises een volledige vaccinatie eist, heeft tegen de beslissing zelfs een rechtszaak aangespannen.

De Bahama’s zijn trouwens niet het enige land in het Caraïbisch gebied dat alleen volledig gevaccineerde cruiseschepen toelaat. Enkele weken geleden kondigden ook de Amerikaanse Maagdeneilanden al aan dat enkel cruisepassagiers die volledig zijn gevaccineerd nog welkom zijn op Saint Thomas, Saint Croix en Saint John. Als gevolg van deze beslissingen, wordt verplichte vaccinatie deze winter de regel voor wie in de Caraïben wil cruisen.

Klik hier voor meer nieuws