Welkom op onze cruisewebsite

Vanaf vandaag kan je al het cruisenieuws en meer vinden op parezcruisecommunications.com. De website is een initiatief van cruiseredacteur Patrick Parez en zijn vrouw Barbara. Het platform heeft tot doel het cruisen als vakantieproduct te promoten en informatie te verstrekken over de cruiseschepen die onze oceanen en waterlopen bevaren. Dat gebeurt aan de hand van nieuws, reisreportages, beeldverslagen, cruisetips, informatie over de aanloophavens en een uitgebreide database van de belangrijkste rederijen en schepen. De klemtoon ligt op producten die door de Belgische reisagenten en (cruise)touroperators worden aangeboden en schepen die regelmatig de Vlaamse havens aanlopen.

Patrick Parez, redacteur en fervent cruiser: “Vandaag zijn er cruiseschepen voor alle leeftijden, budgetten en smaken. Cruiseschepen varen met de seizoenen mee naar de meest uiteenlopende bestemmingen, van de Noordpool tot Antarctica en van de Middellandse Zee tot Australië/Nieuw-Zeeland. Niettegenstaande alle inspanningen van de rederijen, reisprofessionelen en havens vecht de cruise-industrie nog steeds tegen vooroordelen. Amper 1 procent van de Belgische vakantiegangers boekt een cruise, terwijl in buurlanden als Duitsland en Groot-Brittannië al meer dan 3 procent van de reizigers kiest voor een reis op de oceanen en waterlopen.”

De website belicht de vele positieve facetten van dit vakantieproduct, informeert cruisers over nieuwigheden in de sector en moet mensen die nog nooit eerder aan boord van een zee- of riviercruiseschip zijn geweest, warm maken voor dit vakantieproduct. “We willen de vakantiegangers ervan overtuigen alle vooroordelen over een cruisevakantie overboord te gooien en met volle teugen te genieten van deze mooie vakantieformule. In die zin hopen we met de site ook de reisagenten en (cruise)touroperators te helpen door meer reizigers ervan te overtuigen om (opnieuw) in te schepen en de wijde wereld te ontdekken aan boord van een cruiseschip.”

Klik hier voor meer nieuws