Ponant steunt World Conservation Congress in Marseille

In Marseille start morgen, vrijdag, het IUCN World Conservation Congress. Deze vierjaarlijkse bijeenkomst brengt regeringen, bedrijven en academici van over de hele wereld samen en buigt zich tot 11 september over de meest urgente uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd. Ponant, die in de Zuid-Franse haven haar hoofdkantoor heeft, is een van de partners van het event en sponsort organisator Club of the Ministry for Ecological Transition. Het partnership past in de inspanningen van de Franse luxe- en expeditierederij voor het duurzaam toerisme en de bescherming van de oceanen, poolgebieden en inheemse volkeren die er leven.

Ponant nodigt al 30 jaar gasten uit om van over zee de schatten van het land te ontdekken en die te respecteren. Volgens de Franse luxe- en expeditierederij maken de kenwaarden van het congres integraal deel uit van haar bestaansredenen. De Duitse NGO NABU, een ecologische referentie in Europa die zich vaak heel kritisch uitspreekt over de cruise-industrie, plaatste Ponant bovenaan zijn 2020-ranglijst van cruisebedrijven die het milieu het meest respecteren. De rederij wijst erop dat zij als eerste internationaal cruisebedrijf lid is van de Green Marine/Alliance Verte, een milieucertificeringsprogramma voor de maritieme industrie. Dit initiatief erkent de ondernemingen die zich inzetten om hun milieuprestaties elk jaar te meten en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

In de mededeling naar aanleiding van het congres wijst Ponant onder meer op haar inspanningen om het brandstofverbruik te verminderen, kunststoffen voor eenmalig gebruik te elimineren, water te ontzilten en afvalwater te zuiveren. Sinds 2019 gebruikt de rederij geen zware stookolie meer en compenseert ze haar CO2-emissies. Haar recent opgeleverde hybride-elektrische hoogpolaire verkenningsschip Le Commandant Charcot wordt aangedreven door vloeibaar aardgas en is uitgerust met geavanceerde milieutechnologieën.

Hervé Gastinel, CEO van Ponant: “We gaan verder dan onze verantwoordelijkheid als industrie en onze inzet om duurzaam toerisme te promoten en willen meer investeren in verschillende gebieden die ons dierbaar zijn: de bescherming van de oceanen en polen en het aanmoedigen van uitwisselingen tussen lokale volkeren.”

© foto Studio Ponant-Olivier Blaud

Klik hier voor meer nieuws