MSC Cruises past vaccinatieregels deze winter aan

In de aanloop tot het winterseizoen kondigt MSC Cruises in overleg met de autoriteiten in de betrokken regio’s een aangepast veiligheidsprotocol aan. Gasten die volledig zijn ingeënt, kunnen daarbij – met uitzondering van de Middellandse Zee – zelfstandig aan wal gaan volgens de vereisten van de landen die zij bezoeken. Wie niet volledig is ingeënt of met kinderen reist, mag het schip enkel verlaten om deel te nemen aan een bubbelexcursie georganiseerd door MSC Cruises.

Voor haar winterprogramma vereist de rederij dat gasten bij inscheping de nodige documenten voorleggen zoals een negatief testresultaat, een vaccinatiebewijs én de Covid-verzekeringsdocumenten. De verzekering moet dekking bieden tegen Covid 19-gerelateerde risico’s zoals annulering, onderbreking, repatriëringskosten, quarantaine, medische hulp en aanverwante kosten, evenals ziekenhuisopname. Waar vereist, stelt MSC Cruises dat alle gasten van 12 jaar en ouder de volledige set vaccinaties uiterlijk 14 dagen voor de aanvang van de cruise hebben ontvangen. Voor jongere kinderen geldt een bewijs van een negatieve RT-PCR-test.

In de Middellandse Zee kunnen net zoals tijdens de zomer gevaccineerde en niet-gevaccineerde gasten meevaren mits voorlegging van een negatieve RT-PCR-test. Gasten kunnen in principe alleen aan wal met de georganiseerde MSC-excursies. De finale beslissing berust bij de lokale autoriteiten. Zo is Griekenland bijvoorbeeld minder strikt dan Italië. Op sommige uitstappen is een EU Covid-certificaat vereist om toegang te krijgen tot musea of kerken.

In Noord-Europa is voor alle 12-plussers een volledige vaccinatie en RT-PCR-test noodzakelijk. Deze verplichting geldt ook voor de Verenigde Arabische Emiraten, de Caraïben vanuit Miami en Port Canaveral, reizen door de Zuidelijke-Caraïben en de Grand Voyages. Voor de afvaarten op de Rode Zee/Saoedi-Arabië is een visum verplicht en moeten gasten hun vaccinatiestatus registreren bij de autoriteiten voor ze in het land aankomen. 

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws