Caraïbische sfeer tussen de Griekse eilanden

Met de tropische temperaturen van de voorbije weken heeft de Middellandse Zee veel weg van de Caraïben. Dat geldt zeker aan boord van Odyssey of the Seas die nog tot oktober tussen Rome en de Griekse eilanden vaart. De tropische inrichting van het buitendek, de steeldrum band en de cocktails aan The Lime & Coconut Bar maken het plaatje compleet.

Odyssey of the Seas is een schip van de Quantum Ultra-klasse van Royal Caribbean International. Het cruiseschip voor 4.200 passagiers is een van de nieuwste en innovatiefste vaartuigen die deze zomer in de Middellandse Zee rondtoert. Het cruiseschip is een schoolvoorbeeld van een hedendaags familieresort met een waaier aan voorzieningen en entertainment voor alle leeftijden. SeaPlex, het grootste indoor activiteitencentrum omvat een sportveld, botsauto’s, lasergames, digitale interactieve games, jumbo schermen, een DJ-booth en de Playmakers Sports Bar & Arcade waar gasten hun favoriete sportwedstrijden volgen op tientallen schermen.

Attracties

Adrenalinezoekers kunnen op het achterdek terecht op de FlowRider-surfsimulator, de RipCord by iFly skydiving-simulator, een 12 meter hoge klimmuur en de zwaartekracht tartende SkyPad, een virtual reality en bungee-trampoline-ervaring die gasten naar een andere wereld voert. Degenen die op zoek zijn naar ongeëvenaarde 360-graden uitzichten over de Middellandse Zee of de volgende aanloophaven vinden ‘midships’ de North Star, een glazen observatiecapsule die tot 91 meter boven zeeniveau opstijgt. De capaciteit van deze laatste attracties is beperkt. Je doet er dus best aan jouw slot(s) bij het begin van de cruise al te reserveren. Deze voorzieningen zijn gratis. Alleen op een zeedag is de North Star betalend.

Gasten kunnen zonnen op het Caraïbisch geïnspireerde zwembadterras met ligbedden, twee openlucht zwembaden en vier bubbelbaden of lounges in schaduwrijke hangmatten en casitas. Aan de zwembaden houden trouwens steeds redders een oogje in het zeil. Afkoelen doe je met de cocktails aan The Lime & Coconut Bar. Wie een rustige zone zoekt, kan terecht in het Solarium, voorbehouden voor 16-plussers. Voor kinderen is er de SplashAway Bay met waterglijbanen en interactieve waterkanonnen en voor de allerkleinsten de Baby Splash Zone.

Het schip beschikt over diverse ontspanningsruimtes voor kinderen opgedeeld in diverse leeftijdsgroepen. De kinderclub staat onder toezicht van gediplomeerde kinderverzorgsters. Het gebruik is gratis, behalve voor wie babysitting bestelt. Tieners van 13 tot 17 jaar hebben toegang tot hun exclusieve Social180 en The Patio met gamelounge, films, muziek en buitenspellen waar ze kunnen socializen.

Bars, restaurants en shows

Odyssey of the Seas heeft aan bars en lounges geen gebrek, van de kenmerkende Schooner Bar over de Crown & Compass Pub tot de latino-bar Bolero’s. Het buitenbeentje is de Bionic Bar waar twee robots jouw cocktail bereiden, mixen of shaken. Het schip heeft ook een ruim aanbod aan inbegrepen restaurants. Daarnaast zijn er een reeks specialiteitenrestaurants waarvoor doorgaans tussen de 30 en 60 USD per persoon wordt betaald zoals de Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, het steakrestaurant Chops Grille, Teppanyaki, het sushi-restaurant Izumi, de Chef’s Table en het fantasierijke Wonderland.

De meeste bars bieden live entertainment. Daarnaast beschikt het schip over drie hoogtechnologische spektakelzalen. In het Royal Theater vinden productieshows en optredens van guest performers plaats. Two70 combineert kunst en technologie en beschikt over panoramische ramen van 270 graden met weids uitzicht op de oceaan. Die worden ‘s avonds een 41 meter breed scherm aangedreven door Vistarama-technologie. De ruimte verandert op dat ogenblik in een multidimensionaal theater. Gasten kunnen eveneens terecht in Music Hall, het decor voor live optredens, gameshows en epische coverbands.

Jong of jong van hart

Odyssey of the Seas is met andere woorden een schip voor gasten die houden van een geanimeerde vakantie. Op het cruiseschip vindt elke avond, zowel op het pooldeck als in Music Hall een dansfuif plaats.

De vele muziek en feesten op het zonnedek betekenen wel dat de beats doordringen tot in de kajuiten op de hoogste dekken. Dat is geen probleem voor gasten die overdag de hut amper of niet gebruiken. Wil je rustig verpozen op jouw eigen balkon, dan boek je best geen kajuit net onder het buitendek.

Is Odyssey of the Seas een schip voor baby’s en peuters? Ja, kinderen vanaf 6 maanden kunnen mee op cruise. Geef bij de reservatie aan dat je een opvouwbaar babybed wenst in de kajuit. Hou er rekening mee dat kinderen die nog een luier dragen, niet toegelaten zijn in de zwembaden. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een schip zoals Odyssey of the Seas dat beschikt over een waterzone waar baby’s met luiers zijn toegelaten. Om hygiënische redenen zijn in de Baby Splash geen kinderspeeltjes toegelaten. De meeste jonge ouders nemen ook potjes babyvoeding mee. Daarnaast vind je in het buffetrestaurant voldoende bereidingen en fruit die je de jongste spruiten kan serveren.

Het ruime aanbod doet bijna vergeten dat Odyssey of the Seas ook nog bestemmingen aanloopt. Op onze cruise waren er tussenstops in Santorini, Mykonos, Kusadasi (Efeze), Athene en Napels. In Santorini bleef het schip trouwens tot 23 uur voor anker zodat de gasten in Fira de zon zagen ondergaan langs de krater.

Odyssey of the Seas vaart deze winter in de Caraïben en keert volgende zomer terug naar Europa. Het resortschip biedt van 6 mei tot 27 oktober 2023 uiteenlopende cruises aan vanuit Civitavecchia (Rome) naar de Oostelijke Middellandse Zee. Meer info bij jouw reisagent en Cruise Connection, de generaal agent voor Royal Caribbean International.

Klik hier voor meer foto’s van Odyssey of the Seas

© foto’s Royal Caribbean International & ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws